OMG, we hebben weer zoiets lekkers voor je gevonden! Hét recept van cheesecake met Toblerone en ZOUTE KARAMEL. Loopt het water al in je mond? Bij ons wel! Snel naar de supermarkt en kokkerellen!

Ingrediënten

Voor de taartbodem: 
200 gram boter
200 gram suiker
3 eieren
1/2 theelepel vanille extract
140 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bloem
Voor de Tobleronevulling:
250 ml slagroom
400 gram roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
200 gram Toblerone (2 repen)
1 blaadje gelatine
20 gram suiker
Gezouten karamel:
10 ml water
200 gram suiker
25 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram slagroom (kamertemperatuur)
6 gram zout
Topping:
100 gram Toblerone (1 reep)
Zoute karamelsaus

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven tot 160 graden en vet de taartvorm in.
  2. Mix de boter en suiker met de mixer tot het romig is.
  3. Voeg de eieren, citroenschil, de helft van het sap en het vanille extract toe.
  4. Roer het bakmeel en de bloem er rustig doorheen.
  5. Doe het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Zet de cake 50 minuutjes in de oven tot de cake goud van kleur is.
  7. Laat de cake afkoelen en snijd hem horizontaal doormidden (nu heb je twee dunne cirkels).
  8. Week het blaadje gelatine zo’n 5 minuten in een bakje met koud water.
  9. Mix de slagroom en suiker half stijf in een grote kom.
  10. Smelt de twee Toblerone repen in de magnetron en houdt de chocola warm.
  11. Voeg de roomkaas (Monchou) toe aan het slagroommengsel en mix alles tot één geheel.
  12. Knijp het blaadje gelatine uit, laat het smelten in een eetlepel kokend water en roer het goed. Voeg het vervolgens toe aan het slagroommengsel.
  13. Voeg de gesmolten Toblerone ook toe en mix alles op medium stand totdat het mengsel één geheel is. De kleur van de mix wordt, als het goed is, lichtbruin.
  14. Smeer de helft van de vulling over een plak cake.
  15. Doe wat zoute karamel eroverheen en vervolgens de tweede plak cake.
  16. Smeer de rest van de vulling op de bovenkant en doe als topping stukjes Toblerone en zoute karamel.

READ NEXT
> RECEPT: Salted Caramel Hot Choco à la Tony Chocolonely!
> RECEPT: Salted Caramel Chocolate Cookies
> RECEPT: 4 desserts onder de 100 calorieën

(Visited 1 times, 1 visits today)