Chocolademelk is goed voor je (lees hier waarom)!

Het lijkt als een droom die uitkomt: chocolademelk is goed voor je! Oké, we hebben het natuurlijk niet over de chocolademelk die je in de winkel koop of in een koffiehuisje bestelt. De gezonde chocolademelk maak je met pure cacaopoeder en amandelmelk en in plaats van suiker gebruik je gewoon lekker een beetje zoetstof (overigens net zo lekker). Maar, het is en blijft een feit: chocolademelk is het perfecte drankje dat aan al je sugar cravings voldoet, super lekker is en je na een koude dag flink opwarmt. Maar dit winterse drankje blijkt nog veel meer (gezonde!) voordelen te hebben… Lees snel verder!

Chocolademelk is goed voor je! Lees hier waarom:

1. Het verbetert de algemene gezondheid van je hersenen

Onderzoek heeft het bewezen: het drinken van warme chocolademelk verbetert de algemene gezondheid van je hersenen! Hoe dan? In chocolademelk zitten zogenaamde flavonoïden (organische verbindingen) die de bloedtoevoer en de toevoer van zuurstof naar je hersenenen verhogen. Handig als je een belangrijk tentamen op de planning hebt staan en je je geheugen even flink wilt boosten!

2. Het verbetert je humeur

Dat we van chocolade super vrolijk worden wisten we natuurlijk stiekem al… Chocolade bevat namelijk endorfinen die je direct gelukkiger laten voelen. Sterker nog, het helpt stress, angstgevoelens en depressie tegen te gaan. Dat is natuurlijk de reden waarom we het zo graag eten drinken, toch?

3. Een bron van anti-oxidanten

Believe it or not, maar chocolademelk bevat meer anti-oxidanten dan thee en wijn. Hallelujah! Ga nou niet repen chocolade wegwerken, want die oxidanten komen voornamelijk vrij doordat je de melk opwarmt. Talking about wineZo (on)gezond zijn jouw favoriete alcoholische drankjes!

4. Het helpt je afvallen

Nee, het drinken van chocolademelk zorgt er niet voor dat de kilo’s er af vliegen. Het drinken van (gezonde en bijna suikervrije) chocolademelk is wél een goede manier om aan je sugar cravings toe te geven. Een kopje warme chocomelk zorgt ervoor dat je andere zoete heerlijkheden zoals donuts, taartjes en repen chocolade laat liggen en dat zorgt er uiteindelijk voor dat het afvallen een stuk makkelijker en leuker wordt. Laat de slagroom in dat geval wel lekker staan…

5. De kans op hartziektes neemt af

Je leest het goed: door het drinken van chocolademelk neemt de kans op hartziektes af. Dit komt doordat je bloeddruk wordt verlaagd en je aderen daardoor beter doorstromen. Let wel op: drink maximaal twee kopjes per dag, anders wordt je suikerspiegel te hoog en wordt het effect op hartziektes juist groter…

P.S. Hier vind je 10 redenen waarom je nu ons andere favoriete drankje, koffie, moet nemen!