Conditioners die je beter niet meer kan gebruiken

Staan jouw kastjes ook helemaal vol met hair producten en wordt je collectie steeds verder uitgebreid? Als je nieuwe producten gaat kopen, is het belangrijk dat je goed let op de ingrediënten. Er zijn namelijk conditioners die je beter niet meer kunt gebruiken. Lees hier over welke conditioners we het hebben en voorkom beschadigd haar.

Huh, welke?

Er zitten grote hoeveelheden siliconen in conditioners. Siliconen zorgen ervoor dat je haar gaat glanzen en laten zelfs droog en pluizig haar er beter uitzien. Je zou bijna denken dat het dan wel goed zal zijn, máár ze kunnen ook een boosdoener zijn voor een beschadigde coupe. Siliconen zijn moeilijk uit het haar te wassen, het kan zelfs 20 (!) wasbeurten duren voordat deze volledig zijn verdwenen uit het haar. Dit zorgt voor een build up  in het haar.

Wat?

Ja, hadden wij ook even. Maar build-up is dus de restanten shampoo en conditioner dat nog in je haar zit. Dit komt omdat je het niet goed hebt uitgespoeld. Maar ook omdat siliconen lang blijven zitten in het haar. Je kan hierdoor vet haar krijgen. Zélfs als je het net hebt gewassen. Een build-up verstikt het haar. Teveel siliconen zorgen ervoor dat je haar slap en zwaar wordt. Door de blokkade die de opstapeling van siliconen veroorzaakt heeft het haar moeite de goede ingrediënten als oliën op te nemen. Het schijnt zelfs dat je haar op lange termijn zijn natuurlijke glans verliest. Siliconen maken het haar op den duur dof en veroorzaken klitten. Ze kan je haar uitdrogen en dit kan soms zelfs leiden tot het afbreken van het haar. Oké, stop it right now! 

Stop right now

Als je wil stoppen met het gebruiken van siliconen, zijn er genoeg alternatieve producten. Het duurt even voordat alle siliconen uit je haar zijn verdwenen. Maar daarna zal je pas echt merken hoe je haar echt is. Misschien heb je wel veel meer krul of is het veel droger dan je op het eerste gezicht dacht. Oeps.. Gelukkig zijn er genoeg producten die geen siliconen bevatten wij hebben ze hieronder voor je op een rij gezet. 

Geen tijd (of zin) gehad om je haar te wassen?
Deze kapsels bieden altijd uitkomst!

Dik haar met volume hoeft niet duur te zijn
> 7 haarproducten voor meer volume onder de 20 euro

Je bent nooit te laat om er mee te stoppen
Deze slechte dingen doe jij je haar onbewust aan