Confession: ik ben Kim Kardashian-moe.

Je kunt tegenwoordig geen site meer bezoeken en geen blad meer openslaan of daar is ze weer: Kim Kardashian. Tegenwoordig gaat het iets minder vaak over haar billen maar wordt ze geroemd om haar ‘stijlgevoel’. Ze heeft zich van C-lister weten op te werken naar A-lister en haar slechte smaak is haar plotsklaps vergeven: Kim zit bij álle grote designers front row.

Honestly? Ik begrijp er niks van. Even los van het feit hoe Kim Kardashian bekend is geworden (ik vul je even in: een mega buzz rondom haar ‘uitgelekte’ sextape, waarin ze plassex zou hebben, dat uiteindelijk natuurlijk nooit had en ook nog haar bh aanhield…maar er was niks opgezet! De realityshow waarin Kim zelf vrij weinigzeggend is, de zussen zijn een stuk meer uitgesproken en interessant, om nog maar niet te spreken over ‘Mommager’ Kris die goudgeld verdient aan haar eigen ‘circus’ en ondanks alle designeritems waar Kanye haar these days in duwt: in mijn ogen is Kim gewoon niet stijlvol te slaan en ik kan nog steeds geen goede reden bedenken waarom ik elke stap die ze zet zou willen volgen. Natuurlijk: ze heeft een knappe kop, is altijd super gepolijst maar als ik naar haar kijk lukt het me vrijwel nooit door het gekunstel heen te kijken. Als ze ergens met Kanye en North-West (I mean…really?) arriveert lijkt het op een soort mini-musical. Alles is theatraal, over de top en geregisseerd. En begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op rondingen, sport me suf om m’n billen een tandje strakker èn groter te krijgen maar….: DIE BILLEN? Wie heeft dat bedacht? Ik heb steeds het gevoel alsof ik naar een karikatuur zit te kijken en daar kun je de beste designers van de wereld tegenaan gooien maar het blijft toch, sorry Kim, een beetje lachwekkend.

Waarom iedereen zo inspringt op Kim Kardashian? Ik geloof nooit dat het haar plotselinge status van A-lister en haar gekochte stijlgevoel is. De bekentenis van Anna Wintour (die Kim uiteindelijk zelf toch ook niet zo heel erg Vogue vond) zegt volgens mij alles. Ook Anna weet dat we in het informatietijdperk leven. We willen alles volgen, alles weten, alles zien. En Kimmy delivers. Ze schroomt niet om ons overal (óveral) mee te laten kijken. Maar ik wil niet meer kijken. Sorry Kim. Ik denk dat het voor mij werkt zoals bij kleding: ik vind dat je wat te raden over moet laten…

Misc Store

Die liefde is nooit opgehouden en bij Misc Store in Amsterdam kun je me dan ook met een gerust hart een paar uur achter laten.

Lees meer »