Dating tips voor iedereen die daten haat

Daten, het is een periode van onzekerheid en zorgt soms voor veel ongemakkelijke situaties en ongemakkelijke stiltes. De één kan geen genoeg krijgen van daten, terwijl de ander daten eigenlijk gewoon haat… Heb je een eerste date op de planning staan? Met de volgende date tips zal je date een stuk beter te verduren zijn, trust us.

1. Vermijd de bioscoop

Je hoort het nog steeds: mensen die op hun eerste date een filmpje pakken in de bioscoop. Klinkt misschien als een goede optie, zo zijn de stiltes in ieder geval een stuk minder ongemakkelijk. Als jullie (eindelijk) samen een film hebben uitgekozen die jullie allebei leuk vinden, zit je twee uur lang naar een groot scherm te staren, zonder met elkaar te praten. Klinkt handig maar zo leer je elkaar natuurlijk niet echt kennen.

2. Zorg dat er andere mensen in de buurt zijn

Je hoeft natuurlijk niet je beste vriendin mee te nemen op je eerste date (zou wel gezellig zijn). Het is wel slim om een locatie te kiezen voor jullie date waar ook andere mensen zijn. Ga vooral niet uiteten. Je bent dan volledig op elkaar gefocust, waardoor je extra zenuwachtig kan worden. En het allerbelangrijkst: als je date toch niet zo’n succes blijkt te zijn, zal je nog lang moeten wachten tot je van hem af bent. En jullie zijn pas bij de eerste gang… Awkward. 

3. Ga een leuke activiteit doen

Als je iets leuks gaat ondernemen samen, ontstaat er een ontspannen vibe en kunnen jullie plezier maken samen én samen lachen. Je leert elkaar ook echt goed kennen. Je kan simpelweg gewoon een wandeling maken, door het bos bijvoorbeeld of door een stad die jullie beiden nog niet goed kennen (lekker toerist in eigen land spelen). Je kan ook samen een dierentuin bezoeken of naar de Apenheul gaan. Daarna kan je zeker altijd samen nog een drankje doen, daar is de drempel dan al een stuk lager voor.

4. Zorg dat je zelfverzekerd bent

Zenuwen bij een eerste date zijn helemaal niet gek. Het zou bijna gek zijn als je ze niet had. Maar door een paar trucjes kan je ook veel zelfverzekerder voor de dag komen. Zorg ten eerste dat je een outfit aan hebt waar jij je goed in voelt. Ga geen jurkje aan doen als je normaal gesproken alleen maar jeans draagt of hakken als je juist gek bent op sneakers. Neem alle tijd die je nodig hebt voor je make-up en je haar, en begin hier op tijd mee zodat je niet hoeft te haasten. Als je er stunning uitziet, zal je zien dat je je veel happier voelt en je de date ook veel meer ziet zitten (zwarte items doen het altijd goed). En daarbij: een goede eerste indruk op een date is het halve werk! Bekijk hier nog meer tips waarmee je je zonder stress klaar maakt.

5. Voorkom het interview gevoel

Je wil iemand op je eerste date natuurlijk zo goed mogelijk leren kennen. Dit doe je meestal door veel vragen te stellen. Maar dat blijkt dus juist niet de manier te zijn om snel een connectie met iemand op te bouwen. Uit een experiment waarbij 1000 speed-dates werden georganiseerd, bleek dat koppels die veel vragen aan elkaar stelden, vrijwel geen connectie voelden. Voorkom dat je overkomt als een interviewer en vertel ook eens iets leuks over jezelf en haak in op dingen die hij zegt. Last but not least: maak oogcontact terwijl jullie praten.

 

READ MORE:
Dit is wat hij onthoudt na jullie eerste date!
Waar mannen naar kijken op een eerste date
Dit moet je nooit zeggen op een eerste date!

 

 

PHOTO CREDITS: UNKNOWN