De 3-7-14-regel beschermt je tegen miskopen

Je hebt vast weleens van die momenten dat je in je kast kijkt en door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt zoveel kleding, maar je vindt eigenlijk niets meer leuk.

Vaak is het dan zo dat je sommige items impulsief hebt gekocht zonder dat je ze echt nodig had. De volgende keer kan je beter een speciale regel toepassen. Deze 3-7-14 regel zorgt ervoor dat jij anders naar je nieuwe kleding gaat kijken.

Zo ga jij miskopen voorkomen

De regel werkt als volgt: heb je na drie dagen na je aankoop nog steeds die sweater niet aangehad? Dan moet er al een belletje gaan rinkelen. Is dit wel een goede keuze geweest? Heb je het na een week nog steeds niet aangehad, dan moet je er serieus over na gaan denken om het terug te brengen naar de winkel.

In iedere winkel heb je minstens 14 dagen bedenktijd. Als je niet enthousiast genoeg bent over een kledingstuk, zal dit na drie dagen in je kast te hebben gelegen, niet veranderen. Als je een item koopt, moet je het eigenlijk gelijk aan willen trekken. Zo weet je of je nog tijden verliefd zal zijn op dat ene jurkje. Op deze manier hangt jouw kast straks vol met alleen maar mooie items.

PHOTO CREDITS BENEDETTAMARIOTTI