De meeste van ons (tenzij je een horeca diehard bent) zijn heerlijk vrij tijdens de feestdagen. Opeens hoef je niet te werken, of in de schoolbanken te zitten. Hoe heerlijk is dat? Maar wat nog fijner is, is dat je zeeën van tijd hebt om films te kijken. En nee, dat hoeft echt niet ‘s avonds pas, maar gooi jezelf in de middag op de bank (of bezoek de bioscoop), onder een warm dekentje met lekker eten en geniet van deze allerleukste films om te kijken tijdens kerst!

1. Miracle on 34th street
Deze film is een van de oudste kerstfilms en hoort dan ook op nummer een. Oorspronkelijk uit 1947 maar opnieuw verfilmd in 1994. Allebei de versies zijn te zien op Netflix.

2. Mannenharten 1 & 2
Mannenharten 1 was al een groot succes en is echt de ultieme kerstfilm van Nederland. In 2015 kwam deel twee in de bioscoop. Inmiddels staan allebei de films op Netflix. Lekker bingen dus.

3. The Holiday
Deze klassieker is en blijft een favoriet tijdens de feestdagen. Het gaat over twee vrouwen genaamd Iris en Amanda. Ze zijn beide totaal verschillend: de één woont in een chique buurt in Hollywood, de ander in een romantische Engelse cottage. Beide hebben ze geen geluk in de liefde en willen tijdelijk vluchten uit hun eigen leven. Dan ontmoeten ze elkaar op internet en besluiten ze een tijdje van huis te ruilen. Genieten!

4. Love Actually
Ook al heb je die waarschijnlijk al 928.745 keer gezien, het blijft een van de allerleukste films! En helemaal tijdens Kerst: heerlijk romantisch en grappig. De film gaat over acht verschillende koppels die allemaal hun eigen problemen hebben. Een echte feelgood film! Oh dit zijn trouwens de liefdeslessen die wij van Love Actually geleerd hebben!

5. Home Alone
Net zoals die hierboven, heb je deze films waarschijnlijk ook al een keer of tien gezien. Enne, elke keer tijdens Kerst? Maar dit zijn toch ook de ultieme kerstfilms die niet mogen ontbreken tijdens de kerstdagen! Sorry.

6. Bridget Jones Diaries
Wanneer Bridget 32 wordt, komt ze erachter dat ze eigenlijk nog niet echt veel heeft bereikt in haar leven. Iedereen om haar heen heeft een perfect leven en daarom besluit ze het roer om te gooien. We love it!

7. The Polar Express
Eigenlijk een film voor kids, maar stiekem vinden wij hem ook fantastisch om te kijken. Het gaat over een kleine jongen die meegaat op de trein: The Polar Express.

8. About A Boy
Dit is best een heftige film, maar is het kijken zeker waard. Will Freeman gaat op zoek naar een vrouw tijdens een bijeenkomst voor alleenstaande ouders. Detail: hij heeft eigenlijk helemaal geen kinderen. Dit biecht hij later op tegen een vrouw. De vrouw vertelt dat Marcus niet haar kind is, maar de zoon van een vriendin. Dan horen ze dat de moeder van Marcus zelfmoord heeft gepleegd…

9. Four Christmases
We kennen Reese Witherspoon natuurlijk allemaal als Elle Woods uit Legally Blond, maar ze doet het ook super in Four Christmases! Het gaat allemaal over kerstavond met je schoonouders. Maar dat is nogal lastig met vier ouders die allemaal gescheiden zijn. Drukke dag dus…

10. Frozen
Deze film speelt zich niet af rond kerst, maar door al het sneeuw krijgen wij echt een kerstgevoel. Waarschijnlijk heeft bijna iedereen Frozen al gezien, maar een derde keer kijken, kan geen kwaad. Oh en je scoort helemaal punten als je hem met je kleine nichtje gaat kijken!

11. The Family Stone
De Family Stone krijgt veel tegenslagen te verduren en wanneer de oudste zoon zijn nieuwe vriendin ten huwelijk vraagt met een duur erfstuk, wordt het er niet beter op…

READ NEXT:
De leukste december films
Dit zijn onze favoriete huilfilms!
Dit is de nieuwste Netflix serie

Source: Love Actually

 

(Visited 356 times, 1 visits today)