Het meest voorkomende beauty probleem bij brildraagsters: je wil een mooie make-up look, maar in plaats van je ogen naar voren te halen, lijken ze juist weg te vallen. No worries, om er zeker van te zijn dat ook jouw make-up goed zit, hebben wij dé beauty tips voor vrouwen mét bril op een rijtje gezet.

Dé beauty tips voor vrouwen met bril

1. Felle lipstick

Als je door een roze bril kijkt, gaat de aandacht automatisch uit naar je ogen en bril. (Vrij logisch). Je zou denken dat een felle lipstick dan al gauw too much wordt, maar zeker niet! Als je een montuur draagt met dikke randen, dan brengt het je gezicht juist beter in balans. (En deze kleur lippenstift past het beste bij jouw huid). Houd je ogen wel lekker rustig, je wilt geen clown worden, toch?

2. Concealer

Draag je een bril, dan vallen donkere krijgen extra op, bummer! Omdat de aandacht (weer) volledig naar het bovenste gedeelte van je gezicht gaat. Maar no worries, je brengt gewoon een beetje (niet te veel) concealer aan onder je ogen. Et voilà!

3. Primer

Als je aan het einde van de dag je bril afzet, dan wil je natuurlijk geen ‘streepje’ op je neus hebben staan. Daarom is het slim om vooraf een goede primer aan te brengen die ervoor zorgt dat je make-up de hele dag goed blijft zitten.

4. Wenkbrauwen

Dat wenkbrauwen heel belangrijk zijn voor je gezicht, wisten we al… Maar vooral bij brildraagsters is het goed om extra aandacht te besteden aan je brows. Ook deze vallen namelijk extra op. (En zo krijg je de perfecte wenkbrauwen). Zet ze niet te stevig aan, anders kun je nogal streng uit je ogen kijken (tenzij je het nodig denkt te hebben natuurlijk!).

5. Neutrale kleuren

Zin in oogschaduw? Kies voor zachte tinten als je een bril draagt die je ogen verkleint. Draag liever niet exact dezelfde kleur als je montuur, maar ga voor één of twee tinten lichter of donkerder. Zo haal je je ogen juist op!

6. Eyeliner

Heb je een dik montuur? Dan mag je eyeliner ook best iets dikker zijn. En bij een dunner exemplaar kun je ‘m beter iets minder stevig aanzetten, of blend ‘m eventueel met een iets lichtere oogschaduwkleur. (Bekijk hier welke eyeliner het beste bij jouw oogvorm past).

7. Mascara

Wees niet bang voor een likje mascara! Je wimpers zullen door de bril minder goed opvallen. En krul je eyelashes voordat je mascara aanbrengt, om te voorkomen dat je zwarte streepjes achterlaat op je bril.

Welke tips gebruik jij altijd? We zijn heel benieuwd!

(Visited 1,290 times, 1 visits today)