De beste plekken om naar toe te reizen in je uppie

Alleen reizen moet je ooit gedaan hebben. Natuurlijk zullen er momenten zijn waarbij je je eenzaam voelt, maar het doet iedereen goed om er even helemaal tussenuit te gaan.

Je hoort vaak dat mensen naar Australië of Thailand gaan om te backpacken, maar wij spreken uit ervaring en in Europa kan je dat ook prima doen en je hoeft echt niet een half jaar weg te blijven! Maar waar moet je dan heen? Wij weten het! Dit zijn de leukste, mooiste en fijnste plekken om in je uppie naartoe te reizen! 

Altijd al willen reizen in je eentje?
Tips voor de fijnste last minute reizen
5 redenen om alleen op reis te gaan
9 wonderschone plekken die je alleen nu nog kan zien

1. Kotor, Montenegro

Dit kleine landje is zeker een bezoekje waard. Je kan hier prachtig langs het water reizen maar ook het land inwaarts op naar de bergen en de sneeuw. Terwijl je in de zomer heerlijk kan zwemmen in het zwarte meer. Als je naar Montenegro gaat, blijf dan slapen in The Old City Hostel in Kotor. Hier bepaal je zelf de prijs van je kamer, krijg je gratis avondeten en worden er dag tours georganiseerd. Zo leer je supersnel mensen kennen en blijf je gegarandeerd een nachtje langer dan gepland!

https://www.instagram.com/p/BNL81uOD9RH/?tagged=montenegro

 

2. Split, Kroatië

Split is een bruisende stad, zoals ze dat altijd mooi zeggen. Klopt. Er is veel toerisme maar dat betekent ook dat er genoeg te doen is. Je hebt er heel veel hostels, terrasjes en winkels! Wil je even ontsnappen van de drukte? Beloof dan dat je gaat seakayaken! Yoga move over, dit is de manier om helemaal tot rust te komen. En je hebt een prachtig uitzicht op de stad.

https://www.instagram.com/p/BNHjf6fAYjH/?tagged=splitcroatia

3. Praag, Tsjechië

Deze stad heet niet voor niets de gouden stad. Het is namelijk een prachtige romantische stad. Praag heeft prachtige gebouwen en bruggen. Naast deze bezienswaardigheden heeft Praag ook superleuke cafeetjes, knusse wijkjes en geweldige musea. Let’s go!

https://www.instagram.com/p/BCTKjilts6-/?taken-by=wonderful_prague

 

4. Reykjavik, IJsland

Als je aan IJsland denkt, denk je al snel aan geisers, vulkanen en gletsjers. De hoofdstad is echter een heel ander verhaal. Reykjavik is geweldig met kunst, cultuur en muziek. Daar ga je je zeker vermaken! En vergeet vooral niet om de Blue Lagoon te bezoeken!

https://www.instagram.com/p/BNLwtUFAmff/?taken-at=243297961

5. Milaan, Italië

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Moeten we je nog overhalen of zit je al in het vliegtuig? Naast shoppen kun je natuurlijk heerlijk eten in Milaan en ohja, shoppen! Wil je ook nog wat cultuur snuiven? Kom dan een paar uur voordat er een voorstelling speelt naar het Teatro alla Scala zodat je een kaartje kan halen met fikse korting. En wederom, een ervaring om nooit te vergeten!

https://www.instagram.com/p/BNL9Gn8BJ9Q/?tagged=teatroallascala

6. Bali, Indonesië

Bali hoort natuurlijk op dit lijstje te staan. Als je wat langer weg wilt en gegarandeerd wil zijn van heerlijk weer is Bali de plek. Je ontmoet hier heel snel andere mensen en er is ontzettend veel te doen. Je kan dagenlang luieren op het strand maar je kan ook de natuur in, surfen, duiken of rijstvelden bezoeken.

https://www.instagram.com/p/BTgj5u-l9iK/?tagged=bali

PHOTOCREDITS : TUULAVINTAGE