De cowboylaarsjes zijn terug van weggeweest

Na de hele Sendra hype kwamen we in een rustige periode voor de cowboylaarsjes, maar ze zijn terug! De cowboy boots met een western vibe zijn helemaal hét voor dit najaar.

Laten we even terug gaan naar de cowboys in de 19e eeuw. Zij hadden deze, voor ons nu hele fashionable schoenen, toen gewoon nodig. De hoogte van de laars beschermde hun benen. De puntige neus had ook een functie! Hierdoor konden cowboys makkelijk hun voet in de stijgbeugels van hun paard steken! Inmiddels is de vooral functionele schoen uitgegroeid tot een waar fashion statement. 

Een aantal celebs hebben bijgedragen aan het modieus maken van deze laarzen. Jessica Simpson en Taylor Swift hebben allebei hun steentje bijgedragen. Laatst zagen we deze laarsjes nog op de catwalk bij Isabel Marant en Mara Hoffman, en dan weet je het zeker, ze mogen weer!

De cowboylaarzen zien er inmiddels wel anders uit dan de traditionele cowboylaarzen. Het grote verschil met toen en nu is dat de cowboylaarzen van 2016 een vrouwelijke touch hebben gekregen en daar zijn wij maar al te blij mee! Bij VIA VAI Shoes hebben we de nieuwe cowboylaarsjes al gespot. Shop hier onze favorieten!

gesp
Lozano enkellaarzen

viavai2

 

Faye cowboy enkellaarzen in suede

viavai3

Faye hoge cowboylaarzen in suede

viavai4

Faye halfhoge cowboylaarzen van leer

 

 

Benieuwd hoe je deze laarsjes kan combineren? Lees verder
Styled by Manon #758 – Schoenen onder een denim short
Styled by Manon #780 – Embroidered boots
Onze favoriete schoenen voor het komende seizoen