De dagen worden steeds korter: zo haal je het meest uit je dag!

Ga jij ’s ochtends ook de deur uit als het nog hartstikke donker is en verlaat je je werk of school ook pas als het alwéér donker is? Met deze korte dagen zien we weinig daglicht en dat laat de dag zelf dus ook nog eens korter lijken. Heb je het gevoel dat je tijd te kort komt? Dan geven wij je tips hoe je het meest uit je dag haalt.

1. Sta vroeger op

Probeer, als je niet super vroeg op je werk hoeft te verschijnen, ook doordeweeks eens eerder op te staan. Ook al is het maar een half uurtje of een kwartiertje, je kan zo misschien wel weer iets van je to-do list (maak die ook echt!) afstrepen en je bent al een stuk productiever aan je dag begonnen. Probeer het liefst ook meteen één van je belangrijkste taken van de dag af te strepen. Dat geeft sowieso een goed gevoel (zo word je ook een ochtendmens).

2. Gebruik de 2-minuten regel

Als je taken op je to-do list hebt staan die waarschijnlijk maar twee minuten van je tijd in beslag nemen, kan je die het best gewoon meteen afstrepen aan het begin van je dag. Zo behoud je overzicht en stroomt je hoofd niet over met dingen die je nog moet doen. Zo verhelp je daarnaast uitstelgedrag, want dat is echt de boosdoener als het gaat om het meeste uit je dag halen.

3. Bespaar tijd met eten bereiden

Maak de avond van tevoren al je ontbijt klaar voor de volgende dag. Of kook in grote hoeveelheden voor meerdere dagen. Je kan lekkere gerechten dan gewoon invriezen. Ga ook voor lekkere recepten die je zowel als lunch als diner kan eten, zoals een soep bijvoorbeeld. Heb je deze 10 lekkere soep recepten al gezien?

4. Stop met multitasken

Als je met 10000 verschillende dingen tegelijk bezig bent, zal je merken dat je alleen maar onrustiger wordt en je niet veel gedaan krijgt. Je kan veel beter één ding tegelijk doen. Zo haal je pas echt alles uit je dag!

5. Zet je telefoon eens op stil

Of leg hem gewoon weg. Hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je gewoon ”eventjes” dat ene Whatsapp bericht wilde beantwoorden en je uiteindelijk toch een half uur op je mobiel hebt gezeten? We’re guilty too. Je mobiel kan je grootste afleiding zijn, iedere dag weer. Denk eens aan al die zeeën van tijd die je extra over houdt als je hem minder vaak zou gebruiken. Dat ene appje kan ook wel even wachten.

6. Doe een work out

We’re sorry. Maar een work out in de ochtend zorgt er wel voor dat je de hele dag door meer energie hebt, dat je creatiever bent en dat je je beter kan concentreren. Extra voordeel: het is ook nog eens beter voor de lijn, als je je work out voor het ontbijt gedaan hebt.

7. Plannen

Maak op zondag vast een planning voor de komende dagen. Schrijf de dingen die je wil gaan doen ook op. En schrijf op wat je sowieso wil bereiken. Zo hoef je niet na te denken in de ochtend over wat je allemaal moet gaan doen die dag, je begint dus veel lekkerder en minder gestrest.

8. Enjoy your day

Last but not least: geniet ook een beetje van je dag. Je hoeft niet continu met van alles en nog wat bezig te zijn. Probeer (hoe cliché het ook klinkt) in het moment zelf te leven. Dan geniet je sowieso meer. Neem in de avond dus ook lekker de tijd voor een ontspannende filmsessie, een warm bad of een lange douche. Deze films op Netflix zijn een aanrader!

Wil je jouw weekend ook langer laten lijken?
Dat doe je zo

Zin om te chillen?
Dit is het enige item waar je de hele dag in wil chillen

Wil je extra tijd in de ochtend besparen?
Deze ontbijtjes zijn binnen 5 minuten klaar

PHOTO CREDITS: CHANTAL_LI