De do’s en don’ts op het gebied van bruidskapsels

Ieder vrouw droomt er van sinds ze jong is. Je bruiloft is waarschijnlijk de belangrijkste dag van je leven. En dan wil je er natuurlijk op z’n mooist uitzien. Wat zijn nou de do’s en dont’s op het gebied van bruidskapsels? Wij vroegen het Fabiënne van The Wedding Chapter, zij geeft de volgende tips.

1. Kijk op Pinterest

Als je gaat researchen voor je wedding qua kapsels, kom je al snel torenhoge opsteeksels tegen met heel. veel. haispray. Je moet dan vaak een aantal keer door scrollen totdat je iets tegenkomt wat jou aanspreekt. De truc? Zoek in Pinterest naar ‘wedding shoot’ zo kom je direct de meeste prachtige kapsels tegen en je hebt direct inspiratie voor een fotoshoot. Zoek ook gewoon op hair do en skip het woord wedding. Naast Pinterest kan je ook kijken op de website van The Wedding Chapter. Fabiënne verzamelt op haar website de mooiste beelden van bruiloften. Maak hiervan voor jezelf een moodboard, zo krijg je duidelijk in beeld wat jou aanspreekt.

2. Blijf bij jezelf

Dit geldt voor make-up, voor de jurk; voor alles. Dus als jij altijd je haren los draagt, waarom zou je het dan nu gaan opsteken? Op je bruiloft wil je er mooi uitzien, maar je wil wel gewoon jezelf blijven. Dus lekker naar beneden laten hangen als je dit altijd hebt.

3. Onderga geen grote veranderingen

Als je altijd je eigen haarkleur hebt gehad, en nog nooit je haren hebt geverfd, doe dat nu dan ook niet. Klinkt logisch, maar het moet toch gezegd worden. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om er een lichte wave in te zetten, of een vlecht te maken maar ga geen heftige veranderingen. Als je heel dun haar hebt, en je wil een hele dikke vlecht kan dat natuurlijk wel, maar dan komt er nep haar aan te pas.

4. Kijk niet alleen naar de achterkant

Een jurk met een prachtige open rug, een kapsel met een geweldige vlecht; het is allemaal prachtig. Maar je ziet het alleen aan de achterkant. Dit hoort er natuurlijk ook goed uit te zien, maar hoe ziet het eruit aan de voorkant? Houd hier ook rekening mee, ook wanneer je gaat zoeken naar inspiratiebeelden. Het kan er aan de achterkant nog zo mooi uitzien en aan de voorkant wordt het misschien een beetje saai? Goed opletten.

5. Doe niet mee aan trends

Trends blijven een lastig onderwerp. Ook in de dagelijkse mode moet je hier goed opletten en kan je niet blind vertrouwen op een trend. Houd altijd rekening met je eigen stijl en kijk bij een trend of het echt bij jou past. Je kan helemaal weg zijn van de boho-trend en zo’n heerlijke zwierige jurk en messy vlecht willen, maar past het ook bij je?

6. Kijk verder dan de bruidsboetiek

Altijd al iets in je haren gewild zoals een tiara? Kijk niet alleen in de bruidsboetiek of bij bridal collecties. Zoek over het hele internet. Zo heb je bijvoorbeeld hele knappe tiara’s bij D&G.

[show_shopthepost_widget id=”2707626″]

7. Testen

Je wilt natuurlijk wel eerst even weten hoe het gaat worden en niet op de dag zelf uitzoeken wat je wilt gaan doen met je haar. Ga ongeveer twee maanden voordat je gaat trouwen langs bij je kapper. Voordat je je kapsel bepaalt, is het goed om te weten wat voor jurk je draagt. Ook is het belangrijk dat je weet welke accessoires daarbij horen.

Is Sex and the City jouw bijbel?
Je kan nu trouwen in de jurk van Carrie Bradshaw

Liever een verre reis en een kleine bruiloft?
Trouwjurken on a budget!

Geen trouwingen?
Maar wat dan wel?

Foto Marilyn Bartman
Jurk @wildatheartbridal
Model Soesja Leugs
Haar en make-up Fabiënne @theweddingchapter.nl