Dat er veel mode merken komen en gaan is een ding dat zeker is. Maar er zijn ook een paar modehuizen zo tijdloos, dat wij deze nooit zien verdwijnen. Knappe, klassieke en trendy designs. En modeshows waar je U tegen zegt, zo prachtig. Waarschijnlijk dat je nu denkt aan Coco Chanel. We love it. De mooie kleding, de beroemde 2.55 bag, de heerlijke parfum… Zijn allemaal dingen die ons te binnen schieten bij de gedachte aan het Chanel.

The double C

De items van het mode Franse modehuis worden gekenmerkt door het immers zo beroemde logo, de elkaar grijpende C’s. De meeste denken dat dit logo simpelweg is geïnspireerd door de naam oprichters Gabrielle “Coco”Chanel. Wat ook vrij logisch klinkt. Maar het Franse modehuis weet ons te vertellen dat de inspiratie voor dubbele C eigenlijk ergens anders vandaan kwam…

Een van werelds bekende symbolen is door de ontwerpster bedacht in 1925 (ongeveer 15 jaar na het oprichten van het merk) en is geïnspireerd door met rijk versierd met glas-in-lood bogen uit een Frans Kasteel Château de Crémat in de plaats Nice. De bogen waren rijk versierd met glas-in-loodramen. Gabrielle was vaak te gast op feestjes in het kasteel en volgens de theorie heeft zij tijdens een van die feestjes de inspiratie voor het beroemde logo van Coco Chanel opgedaan.

PS: Voor iedereen die gek is op mode geschiedenis… Je kan het prachtige kasteel in Nice bezoeken.

Zo houd je nog wél geld over voor andere summer essentials!
> Broke or Bargain: Chanel espadrilles

Het is dichterbij dan je denkt..
> Zo kun je sparen voor die Chanel tas

De 2.55 is het enige accessoire ter wereld dat steeds meer waard wordt
5 dingen die jij nog niet wist over Coco Chanel

(Visited 722 times, 1 visits today)