Iedereen is altijd eindeloos bezig met de zoektocht naar de perfecte jeans. Hij moet namelijk comfortabel zitten, de juiste lengte hebben én hij moet er ook nog leuk uitzien. En wanneer je hem eindelijk gevonden hebt, sla je hem goed in. Om je een klein beetje te helpen met je zoektocht hebben wij een paar modellen gevonden die bij jouw figuur passen. Maar vergeet niet om vooral veel verschillende modellen te blijven proberen in de winkel.

Lang

Als je lange benen hebt blijft het lastig om jeans te vinden. Je kan nooit de juiste lengte maat met de juiste waist maat vinden. Het beste model jeans waar jouw benen mooi in uitkomen zijn high waisted jeans met flared of rechte pijpen. Je benen lijken hierin superslank en nog langer.

Petite

We willen natuurlijk allemaal van die prachtige lange benen. Maar we zijn helaas niet allemaal gezegend met van die superlange Victoria’s Secret modellenbenen. Hebben ze jou ook overgeslagen? No worries, klein maar fijn zeggen we dan. Dit zijn dé jeans voor vrouwen met korte benen.

Brede heupen

Heb jij prachtige brede heupen? Vermijd dan een high waisted jeans hierdoor lijkt het namelijk nog breder rond om de heupen. Kies daarom dus voor een low rise flared jeans. Dit creëert de perfecte balans tussen jouw heupen en benen.

Smalle heupen

Heb jij een best wel recht lopend figuur en niet veel vorm in je lichaam? Dan wil je natuurlijk meer vorm creëren met je jeans. Dan kan je kiezen voor een mid-rise model met boot cut. In deze broek krijgen je billen veel meer vorm waardoor ze groter lijken. Dat scheelt weer 50 squats doen op een dag. Je kan ook wat losser vallend model proberen zoals een boyfriend jeans. Dit creëert een illusie waardoor het lijkt of je meer vorm hebt.

Plus size

Heb jij een maatje meer? Geen probleem. De jeans die het mooist staan bij jouw figuur zijn straight legged jeans. Kies wel voor een model in een donkere of lichte kleur zonder bewerkingen. Zorg er ook voor dat de jeans niet te strak zitten. Dit zal geen goed effect hebben op je figuur.

En nu je eindelijk weet welke broek jou het beste staat
Ask the Stylist: welke schoenen draag je onder een flared jeans?

PHOTO CREDITS ERIN WASSON
(Visited 141 times, 1 visits today)