De lekkerste alcoholvrije cocktails

Komen er vanavond vriendinnen wat bij je drinken? Dan wordt het zeker weten gezellig. Maar heb jij een belangrijke dag morgen of moeten er een paar nog werken? Dan is het misschien niet heel verstandig om alcoholische drankjes voor ze klaar te maken. Want “nee, ik neem maar 1 drankje” eindigt altijd in meer drankjes. Om deze situaties te vermijden, hebben wij de lekkerste alcoholvrije cocktails voor je verzameld.

Alcoholvrije cocktails

Arizona Sunset
2 cocktails

Wat heb je ervoor nodig?
3 glazen
240 ml Sprite
240 ml sinaasappelsap
Limonade
Ijsblokjes
Gekleurde rietjes
Schijfjes sinaasappel

Wat moet je doen?
Doe het ijs in 2 glazen en doe daar een scheutje limonade bij. Mix in een ander glas Sprite en sinaasappelsap. Voeg dit toe aan het ijs en de limonade. Doe er een rietje in en zet aan de rand van het glas nog een schijfje sinaasappel.

Alcoholvrije cocktails

Passiefruit cocktail
4 cocktails

Wat heb je ervoor nodig?
2 limoenen
2,5 cm gember
8 stuks passiefruit
4 sinaasappels
Ijsklontjes
240 ml spa rood
Muntblaadjes
Kom
Karaf

Wat moet je doen?
Schil de gember en snij de limoenen door de helft. Mix de gember en het limoensap vervolgens met de muntblaadjes in een kom. Doe het daarna in een karaf. Snij het passiefruit in tweeën, haal de schil eraf en doe het fruit in de karaf. Knijp boven de karaf het sap uit de sinaasappels en doe de ijsklontjes erbij. Doe de spa rood erbij en de rest van de overgebleven gember.

Alcoholvrije cocktails

Peer cocktail
6 cocktails

Wat heb je ervoor nodig?
6 glazen
1 fles peersap

1 theelepel limoensap
180 ml honing
50 gram suiker
Rozemarijn stokje (4 cm)
Gember (1cm)
Ijsblokjes
Frisdrank naar keuze
Soeppan

Wat moet je doen?
Doe het peersap, limoensap, de honing, suiker, rozemarijn en gember in een soeppan en verwarm dit op middelhoog vuur. Als het kookt, zet het vuur dan lager voor ongeveer 5 minuten. Haal het daarna van de kookplaat af en laat het 30 minuten staan. Doe het daarna in een vergiet en laat het dan helemaal afkoelen. Als het helemaal is afgekoeld, vul je de glazen en doe je er een frisdrank naar keuze bij. “Shake” dit nog even door elkaar – shaken, not stirred ;-]

Alcoholvrije cocktails

Cranberry rozemarijn cocktail
4 cocktails

Wat heb je ervoor nodig?
4 glazen
500 ml water

3 stuks rozemarijn
100 gram cranberries
4 appels
Ijsblokjes
2 soeppannen
2 kommen
Vergiet
Theedoek

Wat moet je doen?
Doe het water in een soeppan en laat het koken. Voeg daarna de rozemarijn toe en zet het op een lager vuurtje voor 5 minuten. Als de 5 minuten voorbij zijn, haal je de pan van het vuur en laat je het 1 uur afkoelen. Je kunt het ook in de koelkast zetten. Snij de appels in 4 stukjes en leg ze in een laagje water in een soeppan. Laat ze 45 minuten koken totdat de appels uit elkaar vallen. Leg een theedoek in een vergiet en zet er een kom onder. Zeef de appels door de theedoek in de vergiet en het “sap” wat nu in de pan zit is je appelsap. Laat het afkoelen en doe dit hetzelfde met de cranberries. Als beide zijn afgekoeld, voeg je het toe aan het water. Doe ijs in de glazen en voeg je mix van appel- en craberriesap en water eraan toe.

READ NEXT:
Een cocktailrecept voor jouw zaterdagavond
De lekkerste cocktails met maar 3 ingrediënten
Dit doet alcohol drinken met je haar

Source: Healthfully ever after