De lekkerste snacks voor een movie night

Zin om vanavond lekker thuis een movienight te houden? Daar hoort natuurlijk wel iets lekkers bij! Maar altijd weer een zak chips met een reep chocolade begint ook zo saai te worden. Tijd voor iets anders. Wij hebben daarom de lekkerste snacks voor een movienight die heel makkelijk te maken zijn. Geen idee welke serie je moet kijken? Dat hebben we ook al voor je uitgezocht.

Nacho’s

Chips blijft natuurlijk een lekkere snack voor bij een film, maar nacho’s zijn echt nóg beter! Je kunt gewoon een zak nacho chips kopen en deze in een bak gooien. Strooi hier lekker veel kaas overheen en doe dit even in de oven. Wacht totdat de kaas gesmolten is en haal de nacho’s uit de oven. Als dip kun je guacemole gebruiken of een lekkere spicy salsasaus. (Zie hier meer nachorecepten!)

Chocolade met karamel popcorn

Zoete of zoute popcorn kan natuurlijk ook altijd, maar je kunt deze popcorn ook nog lekkerder maken. Je kunt de popcorn namelijk een lekkere chocolade en karamelsmaak geven. Dit doe je door maïskorrels in een pan met olie te doen. Wacht totdat alle maïskorrels geploft zijn en leg ze dan op een bakplaat met bakpapier. Giet hierover wat gesmolten chocolade en karamelsaus en doe dit nog even snel in de magnetron. Nu heb je dus heerlijke popcorn met chocolade en karamelsmaak! Hmm…

Zoete aardappelfrietjes

Patat kan ook zo’n lekkere snack zijn, maar om patat iets gezonder te maken, kun je ook zoete aardappelfrietjes maken. Je kunt deze helemaal zelf maken (zie het recept) alleen dit duurt wel even. Als je hier geen geduld voor hebt, kun je ook in de supermarkt een zakje zoete aardappelfrietjes kopen en deze in de oven doen.

Mozzarella Sticks

Mozzarella sticks zijn ook zeker een goede optie om als snack te eten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is wat mozzarella is stukjes te snijden en deze in filodeeg te rollen. Besmeer dan de mozzarella sticks met wat eigeel en leg ze in de voorverwarmde oven (180 graden) en wacht totdat ze goudbruin worden. Dip de mozzarella sticks lekker in chilisaus en enjoy!

Chocoladecake in een mok

Cake kun je natuurlijk bakken zoals je dat altijd doet (of zie deze cake recepten), maar je kunt nu ook heel gemakkelijk je cake in een mok maken. Dit kun je doen door wat zelfrijzend bakmeel samen met cacaopoeder, vanillesuiker, gewone suiker, melk en wat olie in een mok te doen. Roer dit goed door elkaar heen en zet de mok in de magnetron. Wacht totdat het een cake wordt en eetsmakelijk!

Zie ook deze overheerlijke snack!
Superbowl snack: Pizza rolletjes

Liever een gezonde snack?
RECEPT: lekkere fit girl snacks

Makkelijk en snel
Deze snacks uit de supermarkt zijn wel gezond!

PHOTOCREDITS AO