De leukste Bevrijdingsdag festivals

Koningsdag hebben we net achter de rug en de volgende festivals melden zich alweer: de Bevrijdingsdag festivals. Op 5 mei vieren we dat Nederland in vrijheid leeft en dat vrij zijn van oorlogen en onderdrukkingen. Speciaal hiervoor worden er in heel Nederland festivals georganiseerd. 

Het Nationaal Comité van 4 en 5 mei organiseert jaarlijks 14 officiële bevrijdingsfestivals. Dit zal plaatsvinden door het hele land, onder andere in Haarlem, Amsterdam, Roermond, Zwolle en Leeuwarden. Maar je kunt in Amsterdam ook naar Vrijland Festival. Dit festival wordt georganiseerd door Cartel en Amsterdam Roest. Je viert daar dat vrijheid het grootste goed is waar we als land over beschikken. Het Amsterdams Verbond is ook een aanrader. Dit festival wordt georganiseerd bij Sportpark de Eendracht. Door de line-up krijg je er al helemaal zin in!

Naast de grote festivals worden er ’s avonds in clubs en kroegen ook genoeg feesten georganiseerd. Zoals Rafiki in Bitterzoet Amsterdam: een feest waar hiphop en R&B centraal staat. Maar je kunt ook naar Havana Den Haag voor The Official Afterparty Bevrijdingsfestival. De avond zal gevuld zijn met Deep- en Latinhouse en R&B. Voor een goede afterparty kun je tevens bij de Patronaat in Haarlem voor Vrij Heftig terecht. Het gratis feestje waar je je wodka-ginger ale voor een heel fijn prijsje krijgt. FeestdjRuud zal de act van de avond worden. Die man kennende wordt het één groot feest. 

READ NEXT:


>

Source: Tumblr