De miskopen die we allemaal wel eens gedaan hebben

We proberen er nog zo op te letten, maar toch gebeurt het elke keer weer: een miskoop. Bij sommige items wist je het stiekem al meteen. Andere keren ontdek je na een paar maanden een item in je kast waar nog steeds een prijskaartje aan zit. Oeps.. Wij zetten de miskopen die we allemaal wel eens gedaan hebben op een rijtje.

Let op: het kan confronterend zijn. En wil je nooit meer een miskoop doen? Volg dan de 3-7-14-regel, die zal je veel geld besparen!

Items die te groot of te klein is

Als je in het pashokje staat denk je ”ach, ik ga toch weer sporten dus deze broek staat straks perfect. Zonde om nu een broek te kopen die mij straks te groot is.” Nu denk je daar heel anders over want er ligt een hele mooie jeans in je kast, maar je past hem nog steeds niet. Hetzelfde geldt voor een blouse of jas die eigenlijk iets te groot is. Oversized kán heel leuk staan, maar het kan ook helemaal fout gaan. Ga dus voor items die meteen perfect passen.

Een te korte jurk of top

Tijdens het shoppen dacht je dat een crop top echt wel een paar keer per jaar van pas zou komen. In de zomer, voor een festival of een avondje uit.. Maar elke keer als je voor de spiegel staat in je korte topje, wissel je hem toch weer om voor een andere top. Veel comfortabeler. Dan hoef je ook niet te hele avond je buik in de houden. En wedden dat ook jij een te kort jurkje in je kast hebt hangen? Ach, in de zomer kan het wel, denk je. Maar het prijskaartje zit er nog steeds aan..

Items die je bij iemand anders hebt gezien

Dat ene jurkje dat je vriendin heel mooi staat of dat toffe topje waar je favoriete blogger in rondloopt, die MOET jij ook hebben. Dus bestel je het direct, zonder dat je erover nadenkt of het iets voor jou is. Want zie je jezelf er eigenlijk wel in rondlopen? Sommige items zijn heel leuk bij anderen, maar passen niet bij jouw stijl. Helaas realiseer je dit meestal pas als het al een paar maanden achterin je kast ligt.

Hakken waar je niet op kunt lopen

Ooit heb je ergens gehoord dat je moet investeren in een goed paar hakken. Als ze van een goede kwaliteit zijn, is de kans groter dat ze lekker zitten en dat je er beter op loopt. Wist jij veel dat het in dat geval nog steeds onmogelijk zou zijn om op naaldhakken van 10 centimeter te lopen.. (Oké, stiekem wist je het misschien toch wel). Op die hakken ligt dus een al een tijdje een laagje stof, want die heb je gewoon nooit aan.

Items die onmogelijk te combineren zijn

Zodra je die geweldige statement top zag met roze en blauw wist je het zeker, deze MOET ik hebben. Eenmaal binnen was je helemaal door het dolle heen, hij is perfect. De volgende dag trek je hem aan en loop je opeens vast, hoe moet ik dit in hemelsnaam combineren? Tja, en daarom vragen wij ons dus altijd af of we het soon-to-be-mine-item op minimaal drie verschillende manieren kunnen combineren. Want anders mag hij niet mee naar huis.

Van álles in de sale

Jep, vooral tijdens de sale gaat het mis. Een shirtje voor 10 euro? Hebben! Die kortingen geven ons het gevoel dat we geld verdienen aan onze aankopen, terwijl we het item misschien maar één keer dragen. Zo wordt het toch nog een hele dure aankoop.. Hier trappen we voortaan niet meer in!

Hier krijg je dus NOOIT spijt van!
> Dit zijn de items waarvan je nooit spijt krijgt als je ze koopt

Zo hou je bakken met geld over:
Slim shoppen: geheimen die iedere koopjesjager moet weten

Sustainable shoppen: dit zijn de tips!
> De beste tips om meer sustainable te shoppen

PHOTO CREDITS: CAM MORIN