De perfecte wenkbrauwvorm voor jouw gezicht

Waar we vroeger het bestaan van de wenkbrauwen bijna vergeten waren (de trend was om ze weg te scheren en te tatoeëren of maximaal epileren), zijn ze nu heel, héél belangrijk voor ons geworden. We besteden er dan ook veel tijd aan: goed epileren, mooi in vorm tekenen en (heel belangrijk) goed bijhouden. Maar het allerbelangrijkste is dat je voor een wenkbrauwvorm gaat, die bij jouw gezicht past. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Langer en smaller gezicht

Is jouw gezicht langer dan dat het breed is? Dan staan wenkbrauwen die bijna horizontaal staan, jou het beste. Dat komt doordat deze vorm jouw gezicht een stukje breder maken.

Rechthoekig gezicht

Kenmerkend voor een rechthoekig gezicht is dat jouw kaaklijn net zo breed is als je voorhoofd. Herken jij dit bij jezelf? Ga voor een wenkbrauw in een vloeiende en ronde boog. Dat verzacht je uitstraling.

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan is je kaak- en haarlijn net iets smaller dan je slapen. Ook staat jou een vloeiende ronde wenkbrauw het mooist.

Hartvormig gezicht

Jouw gezicht is ter hoogte van je slapen en jukbeenderen breed, en versmalt daarna naar een puntige kin. Volle, maar niet te brede (anders krijg je een wat puntiger gezicht) wenkbrauwen staan jou het mooist.

Rond gezicht

Heb jij een vol en rond gezicht? Dan zijn wenkbrauwen met een scherpe hoek en ronde boog wat voor jou. Hierdoor krijg je er optisch een smaller koppie door.

Vierkant gezicht

De eigenaar van een vierkant gezicht heeft een hoekige kaaklijn en jukbeenderen die ongeveer even breed zijn als jouw voorhoofd. Omdat jouw gezicht al harde gelaatstrekken heeft, staan zachte wenkbrauwen jou het mooist. Ga ook voor een hoge boog, die verzacht je uitstraling nog meer.

Meer beautytips?
Deze beautytrends willen we niet meer zien in 2017
Deze beauty mistakes kan je meteen fixen
Dit zijn de make-up essentials die de pro’s altijd kopen

PHOTOCREDITS WATTPAD