Een zwarte skinny is echt zo’n item waar je er nooit genoeg van kunt hebben, omdat het de basis is voor bijna iedere look. En wist je ook dat het één van de items is waar mannen je het liefst in zien? Een exemplaar dat goed zit en z’n kleur behoudt kan ook veel goeds doen voor je figuur. Neem nu een high waisted one: die zorgt ervoor dat jouw oneffenheden onzichtbaar worden. Omdat het erg lastig is om tussen alle honderden zwarte jeans de perfecte te vinden, helpen wij je een handje. Want met deze tips ga jij volgende keer de zwarte skinny scoren die niets anders doet dan jouw figuur flatteren, en een basis vormt voor je hele garderobe.

Zorg dat er minder dan 2% elastine in de jeans zit
Let hier even goed op bij je volgende shopping spree. Vaak bestaat een jeans uit meerdere materialen die 98% van de broek vormen, en de laatste 2% bestaat dan uit elastine. Is dit meer dan 2%? Kijk dan even verder naar een andere jeans, want hoe meer elastine er in de jeans verwerkt is, hoe meer de jeans uit gaat lopen. Je kunt de verhoudingen van de materialen van de jeans vinden in het label. Bij online shopping staat het vaak bij de omschrijving van het product.

Ga naar een winkel waar de service en kwaliteit goed is
Vat dit niet verkeerd op, we vinden soms de allermooiste en beste jeans bij een Zara of H&M, maar als je echt moeite hebt met het vinden van een perfecte skinny is het een goed idee om naar een winkel te gaan die misschien wat duurdere producten heeft, maar wel betere kwaliteit en service. In deze winkels kun je je goed laten adviseren en je wensen aangeven. In dit soort winkels heb je ook een grotere kans dat je je jeans kunt terugbrengen mocht je toch niet tevreden zijn.

Go high waisted
Als je hier het figuur voor hebt kun je het beste kiezen voor een high waisted exemplaar. Zoals we al zeiden kunnen dit soort jeans veel goeds doen voor je figuur. Ze kunnen fungeren als een soort van corset waardoor je rechter gaat lopen, je oneffenheden worden minder zichtbaar en een kortere top dragen is no problem. Mocht je wat kleiner van stuk zijn dan kan zo’n jeans er ook nog voor zorgen dat je benen langer lijken. Een soort van win-win situatie dus.

Ben je petite? Kies dan voor een cropped jeans!
In iedere winkel zijn nu wel cropped jeans te vinden. Ben jij petite of heb je korte benen? Kies dan voor zo’n exemplaar. Deze jeans mogen voor the tall girls onder ons dan op de enkels vallen, bij kleinere vrouwen vallen deze jeans precies goed. Dit scheelt je weer een bezoek aan de kleermaker. Want there’s no need om je cropped jeans in te korten.

Zorg dat de jeans niet alleen een zwarte wassing heeft
Als je aan de hand van deze tips aan het shoppen bent voor een nieuwe jeans kun je het beste wel even goed kijken of de jeans ook echt zwart is, een wassing volstaat niet. Dit omdat de kleur er dan zó af is mocht je hem toch een keer in de wasmachine stoppen. Je kunt altijd even om advies vragen in de winkel.

Was je jeans niet te vaak
Dit is natuurlijk al heel vaak gezegd, maar we zetten het er toch nog even bij. Was je jeans gewoon niet te vaak, of beter gezegd: bijna nooit! Hier wordt de jeans eerder lelijk van en de zwarte kleur vervaagt in no-time. Heb je ‘m gedragen tijdens een nacht uitgaan en wil je de jeans toch even een opfrisbeurt geven? Leg ‘m dan een nacht in de vriezer. Daarna laten ontdooien en drogen en it’s clean. Als het echt nodig is om je jeans in de wasmachine te stoppen gebruikt dan deze hack om de zwarte kleur te behouden.

Gelijk je nieuwe exemplaar shoppen? Dat doe je hieronder:

READ NEXT:
Dit wordt dé vervanger van de ripped jeans!
Dit is hoe iedereen z’n jeans nu draagt
Broke or Bargain: MiH jeans denim coat

Source: Collage vintage
(Visited 1,573 times, 2 visits today)