De regels die smart shoppers altijd hanteren

Je kent ze wel: de vrouwen om je heen, je vriendin, je zus of een vage kennis die al-tijd thuiskomen met mooie items en eigenlijk nooit een miskoop begaan. Waarom lukt jou dat nou nooit? Dat komt omdat deze dames smart-shoppers zijn. Ze gaan nooit de stad of een winkelstraat in zonder daar eerst goed over na te denken. Deze ladies shoppen volgens een bepaalde filosofie. Of nou ja, ze hanteren in ieder geval allemaal deze regels. Zo word jij ook een smart shopper.

1. Ze shoppen nooit tijdens een emotionele crisis
Want dit is nou juist waar die miskopen vandaan komen. Hoe heerlijk het ook is om te shoppen als je je rot voelt, om omdat je jezelf wilt belonen. Je gaat dingen kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, dit is kopen om het kopen. Voel je een emo crisis aankomen? Stay away from: winkelstraten, je favo snoepwinkeltjes en webshops.

2. Ze maken een lijstje van te voren
Dit hebben we al heel vaak geroepen maar het blijft gewoon erg belangrijk. Als je zonder een lijstje gaat shoppen, of het nou in je hoofd is of op je telefoon, weet je niet wat je eigenlijk nodig hebt en koop je misschien dingen dubbel. Let wel: zo’n lijstje is dus wel iets anders dan een 😉 Je mag natuurlijk ook dingen van je wishlist kopen, maar een lijstje is gewoon super handig als je écht items nodig hebt.

3. Ze letten niet op maten
Deze smart shoppers weten goed wat hun lichaamsvormen zijn en als ze denken dat een item goed past zonder naar de maat te kijken, dan passen ze dit gewoon. Maten zijn bij iedere winkel anders en zo kan het zijn dat een kleiner of groter item je eigenlijk véél beter staat dan hetzelfde item in je eigen maat. Denk je dat iets je geweldig zal staan? Niet kijken, gewoon passen!

4. Ze lopen meer dan 5 stappen op potentiële nieuwe schoenen
kopen, women love it. Maar hoe voorkom je nou ook hier dat je een miskoop maakt en hoe shop je slim? Smart shoppers lopen meer dan 5 stappen op potentiële nieuwe stappers. Loop een groot rondje door de winkel, zo weet je hoe de schoenen echt gaan zitten als je er een stukje op loopt. Zitten ze nu al echt niet lekker? Twijfelen is niet kopen.

5. Ze zien er altijd verzorgd uit als ze gaan shoppen
Zo kunnen ze het beste zien hoe een outfit of een item staat als ze het gaan dragen in het dagelijks leven. En dit is handig, want misschien staat je of je favoriete blush wel helemaal niet bij het item. Is het dan wel slim om het te kopen? Ook weet je nooit wie of wat je tegen komt tijdens het shoppen. Misschien vind je wel een toffe baan omdat iemand je styling skills ontdekt. Dan wil je er wel verzorgd uitzien toch?

READ NEXT:


Source: theaugustdiaries