De tips om je huis langer schoon te houden

Één ding waar je écht niet vrolijk van wordt is: schoonmaken. Als het eenmaal schoon is misschien. ALLEEN na 5 minuten vliegen de stofwolken alweer door de lucht of zie je de eerste haren van je kat alweer op de bank liggen.. Hoe houd je je huis nou langer schoon? Wij hebben DE tips.

Vloerbekleding = meer stof

Stof komt sneller op vloerbekleding af. Als je daarom vloerbedekking hebt, zul je dus ook sneller last hebben van stof. Het is daarom goed om na te denken hoe groot je tapijt is. Hoe groter, hoe meer stof. Ook moet je vloerbekleding vaker schoonmaken omdat hier alle haren en andere dingen in blijven zitten.

Schoenen uit

Voordat je je huis binnenkomt is het goed om je schoenen uit te doen en deze bij de deur te laten staan. Ook kun je een speciaal schoenenrek kopen (of maken) waar je al je schoenen kwijt kunt. Als je met schoenen naar binnenloopt zul je ook veel meer vuil meenemen (en aan je schoenen zitten heel veel bacteriën).

Huisdieren kammen

Heb je heel veel last van de haren van je huisdier? KAMMEN! Kammen is de enige manier om minder haren in je huis te krijgen. En als je je huisdier gaat kammen, doe dit dan wel even buiten.

Alles wat boven hoort, hoort ook écht boven

Alles wat je van boven meeneemt naar beneden, moet nadat je het gebruikt hebt weer gewoon naar boven. Hierdoor zul je geen onnodige troepjes krijgen en hierdoor zal je huis ook een stuk opgeruimder zijn. Maar ook alles wat beneden hoort, moet ook weer mee naar beneden.

Maak de plinten OOK schoon

Heb je plinten in huis? Deze worden vaak vergeten met schoonmaken.. Veeg daarom met een wasverzachterdoekje de plinten schoon. Dit zal zorgen dat het stof geabsorbeerd wordt en het ruikt ook en stuk frisser.

Maak de douche meteen schoon

Ook de douche schoonmaken is niet zo’n pretje. Daarom kun je het beste de douche gelijk schoonmaken als je hem hebt gebruikt. Dit kun je doen door met een trekker de muren en de grond droog te maken. Hierdoor voorkom je ook kalkaanslag en muffe geurtjes!

Dweilen is ook belangrijk

Stofzuigen is helaas niet genoeg. Je kunt daarom het beste (als je je schoonmaak uurtje hebt) de vloer stofzuigen, maar ook dweilen. Hierdoor zal je huis er langer schoon en fris uitzien.

Vergeet de trap niet

Ook op de trap ligt vaak heel veel stof. Stofzuig de trap daarom ook. Hierdoor kan het stof dat op de trap ligt niet het huis verder ingaan en zal je huis langer schoon blijven.

Gooi dingen weg

Je kunt niet alles blijven bewaren. Het is daarom goed om sommige dingen gewoon weg te gooien of weg te geven. Je gaat het waarschijnlijk toch nooit meer gebruiken, maar het zal wel voor rotzooi zorgen.

Chloor is het perfecte schoonmaakmiddel

Met chloor of bleek kun je de wc of de wasbak meteen schoonmaken. Je zult door het chloor of bleek ook meteen een frisse geur krijgen en hierdoor is je huis meteen een stuk schoner.

Maak er iets leuks van

Je kunt er helaas niet omheen. Je huis zal altijd wel een keer schoongemaakt moeten worden. Maak er daarom iets leuks van! Zet een heerlijk muziekje aan, gooi de ramen open en af en toe een beetje meeblèren moet kunnen, toch?

Nu je toch aan het schoonmaken bent..
>Leren schoenen schoonmaken? Wij hebben de oplossing
>Je sieraden schoonmaken doe je zo
>How to: suède items schoonmaken

PHOTOCREDITS : THEGLAMOROUSHOUSEWIFE