Dé tips voor gezonde en sterke nagels!

Helaas is niet iedereen gezegend met mooie en sterke nagels. En ben jij daar ook een van? Klinkt: altijd broze nagels die snel afbreken, jou heel bekend in de oren. Dat het heel vervelend is, is wel duidelijk. Maar belangrijker is hoe je ze mooi, gezond en vooral sterk houdt. Helemaal nu de feestdagen steeds dichterbij komen. Wij hebben de tips en tricks voor je zodat je nagels nooit meer zo snel afbreken.

Niet te vaak nagellak dragen
Hoe verleidelijk het ook is, het te vaak dragen van nagellak is niet goed voor je nagels. Het is verstandig om je nagels een paar weken rust te geven na het dragen van nagellak. Hierdoor krijgen ze weer voldoende zuurstof en kunnen ze beter ‘ademen’. Als je meerdere weken achter elkaar nagellak draagt, kunnen ze geel uitslaan en zijn ze slap, waardoor je nagels sneller breken.

Remover zonder aceton
Wanneer je je nagellak eraf wilt halen, gebruik dan geen nagellak met aceton erin verwerkt. Aceton is namelijk schadelijk voor je nagel. Je nails drogen door de aceton helemaal uit en daar worden ze slap en broos van.

Nail hardener
Er bestaan ook een aantal nagel verharders. Dit is een soort nagellak (die wel goed is voor je nagels) waardoor je nagels stevig en hard worden. Heel handig. Deze kun je gewoon kopen bij een drogisterij. Ook bestaat er : door de combinatie van actieve bestanddelen van calcium, melkeiwitten en natuurlijke oliën ondersteunt dit de gezonde nagelgroei.

Hydrateer je nagels
Heel belangrijk voor sterke en gezonde nagels, is om ze goed gehydrateerd te houden. Nadat je handen nat zijn geworden door het douchen of handen wassen is het bijvoorbeeld slim om je nagels en nagelriemen met een lotion of vochtinbrengende crème in te smeren. Hiermee voorkom je dat je nagels uitdrogen waardoor ze verslappen.

Vijlen
Veel mensen vergeten hoe belangrijk het vijlen is voor gezonde en sterke nagels die niet snel afbreken. Het beste is om te vijlen met een zandvijl en in dezelfde richting te blijven vijlen. De beste manier is om te vijlen van buiten naar binnen.

READ NEXT:

>
>

[show_shopthepost_widget id=”1262979″]

Source: Theyallhateus