Als je je eigen plekje in de stad hebt, mag je blij zijn met een dakterras of een balkon. Vaak is zo’n balkon zo klein, dat je er net twee stoeltjes kwijt kan. Maar, je kan er echt meer mee dan je zou denken. Er zijn genoeg tips zodat jij die kleine ruimte optimaal kan benutten. Psst.. onderaan de pagina geven wij ook nog eens wat weg.

De kracht van een hangmat

Het handige aan hangmatten is dat ze overal tussen passen. Ook al heb jij een klein balkon. Een goed boek en een sangria erbij en het is net alsof je in Spanje ‘hangt’. Maak je balkon af met bijpassende kleden en kussens.

Mini loungehoek

Als de afmetingen van je balkon zo zijn dat er een klein matras tussen past, then you’re lucky. Zo kun je namelijk de knapste loungehoek maken. Plaats het matras op een pallet en decoreer het met grote kussens. Voor het bed kun je nog een halve pallet rechtop plaatsen die je kunt gebruiken als voeteneind en kleine tafel.

Pillow talk

Voor een mini balkon waar eigenlijk geen tafel en geen stoel op past zijn kussens de perfecte oplossing. Plaats twee grote kussens op het balkon, een voor rugleuning en een om op te zitten en maak je eigen kleine rustruimte. Zo kun je toch nog heerlijk relaxen op je kleine balkon.

L-vorm

Gebruik meetkunde naar jouw voordeel. Ieder balkon is namelijk L-vormig en dat betekent dat er ook een kleine bank op past in een L-vorm. Dit kun je doen met een kant- en klaar bankje voor op je balkon dat je bij de bouwmarkt koopt, maar je kunt het ook DIY-en met bijvoorbeeld kratjes. Zo kun je toch nog loungen op het balkon.

 

Hangtuin

Een tuin of andere buitenruimte is niet compleet zonder iets groens en in dit geval: planten. De vraag is alleen, waar laat je die planten als je een klein balkon hebt. De oplossing hiervoor is de hangtuin. Hang hem aan de reling van je balkon of gewoon aan de muur. Zo kun je je hele balkon opfleuren.

 

De balkonbar

Wil je ook lekker buiten drankjes doen, lunchen en dineren, maar past er eigenlijk geen tafel op je balkon? Ga dan voor de balkonbar. Deze bevestig je aan de reling en je kunt er van alles op kwijt zonder dat het veel ruimte inneemt. Handig! Ze zijn beschikbaar in drie verschillende houtsoorten.

Meer over wonen?
5 tips voor het inrichten van een klein appartement
Zo krijgt je interieur een boost!

 

PHOTO CREDITS: BALCONYGARDENWEB

(Visited 1 times, 1 visits today)