De verrassende geheimen van personal trainers

Heb je een personal trainer of ben je drastisch op zoek naar één (lees: die bikinibody is nog helemaal niet ready en je vakantie begint bijna)? Tijdens zo’n introductiegesprek komt hij alles over je te weten. Maar eigenlijk weet jij helemaal niet zo veel over hen! Om erachter te komen wat jouw personal trainer allemaal denkt en doet, hebben wij hen geheimen ontmaskert. 

Vier kledingmaten verliezen in een korte tijd? Hell no!
Als je gaat sporten met een personal trainer wil je zo snel mogelijk resultaat. Maar, personal trainers willen niet dat jij vier kledingmaten verliest in een paar weken. Grote veranderingen hebben tijd nodig en crash-afvallen is nu eenmaal niet long-term.

Ze gebruiken jouw ‘misstappen’ als motivatie om je harder te laten werken
Dat jij nou even een kapsalon na het stappen naar binnen hebt gewerkt, is jouw eigen schuld. Ze zullen er wel naar vragen natuurlijk. Schrik er daarom niet van als je daarna ineens een hele heavy training krijgt.

Ze laten je vervelende exercises doen om je te helpen
We houden ervan om dingen te doen die we kunnen en haten oefeningen die we (nog) niet kunnen. Het voelt awkward omdat je geen idee hebt of je het goed doet. Personal trainers zijn erop gericht om je lijf
andere exercises te laten doen dan je gewend bent. Dat is namelijk de enige manier om je spieren te trainen: oefeningen die men niet verwacht.

Ze zijn geïnteresseerd in je privé leven omdat dit belangrijk is
Ondanks dat je keihard traint, hangen je resultaten ook af van wat je thuis doet. Je progressie hangt af van de uren die je rust en slaapt en natuurlijk van wat je eet. Hoe hard je ook je best doet tijdens die trainingen, what you do at home matters!

De “go hard or go home” mentaliteit
Je mag niet naar huis voordat je jezelf letterlijk gesloopt hebt. Tenminste, dat denken we altijd van personal trainers. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo. Goede trainers geven trainingen die je helpen om je doel te bereiken, niet om jezelf kapot te maken.

Ook zij moeten soms ver zoeken naar motivatie
Natuurlijk zijn personal trainers mensen die vaak sporten en geïnteresseerd zijn in het sporten zelf. Maar dit betekent niet dat zij altijd zin hebben om te sporten. Dat maakt ze ook zo goed in hun vak. Ze weten wat hun cliënten doormaken en kunnen zich dus met jou identificeren. Maar: dat betekent nog niet dat ze medelijden tonen dames. Work it!

READ NEXT:
Dingen om jezelf af te vragen als je een personal trainer in wilt huren
De meest gemaakte fouten in de sportschool
WOW: 10 minuten sporten is genoeg voor vetverlies

Source: Watchfit