De vetste festivals in het buitenland

De festivals in Nederland zijn inmiddels vaste prik. Maar wat dacht je van een festival in het buitenland? Hier kijk je misschien niet snel naar, maar het is perfect voor een korte vakantie deze zomer. Daarnaast kan je met zo’n festival in het buitenland er ook een roadtrip van maken of een stedentrip erachteraan plakken. Inspiratie nodig? Wij hebben een aantal festivals voor je op een rijtje gezet! 

 

DGTL Festival

In Nederland kun je ook naar DGTL festival, maar het is natuurlijk nog vetter om naar DGTL in het buitenland te gaan. De muziek die op dit festival gedraaid wordt is techno.

Plaats: Barcelona
Datum: 11 augustus t/m 12 augustus

Sonar

Ook een heel groot festival in het hartje van Spanje is, Sonar. Hier kun je ook genieten van heerlijke house/techno muziek.

Plaats: Barcelona
Datum: 15 juni t/m 17 juni

Burning man

Het creatiefste en populairste festival is toch wel Burning man. Een hele week genieten van muziek, kunst, vrije liefde en zelfexpressie.

Plaats: Verenigde Staten
Datum: 27 augustus t/m 4 september

Sziget

Van urban tot techno muziek, bijna alle soorten muziek wordt op het Sziget festival gedraaid. Dit festival is een hele week en is één van de grote festivals in het Buitenland.

Plaats: Boedapest
Datum: 9 augustus t/m 16 augustus

AfrikaBurn

Op het AfrikaBurn festival zijn kunstwerken, optredens, bands, DJ’s, dansvloeren, yogalesjes, zwembaden, snoepkraampjes, schilderdoeken en nog veel meer. Helaas is dit event dit jaar al aan de gang, maar blijf op de hoogte wanneer de kaartverkoop start voor volgend jaar!

Plaats: Afrika
Datum: 24 april t/m 30 april (2017)

Benicàssim

Artiesten zoals The Weeknd en Red Hot Chilipepers zullen op dit festival aanwezig zijn. Reden genoeg om hier naar toe te gaan toch?

Plaats: Tussen Valencia en Barcelona in
Datum: 13 juli t/m 16 juli

Roskilde

Roskilde is het grootste rockfestival van Europa. Het unieke aan het Roskilde Festival is dat het niet commercieel is.

Plaats: Denemarken
Datum: 24 juni t/m 1 juli.

Dour

Dansen op heerlijke post-rock, metal, drum ‘n’ bass, hiphop, reggae, ska, electro en dance muziek? Dat kan op het Dour festival in België.

Plaats: België
Datum: 12 t/m 16 juli

Ben je ook zo gek op eten? Dan zijn deze food festivals echt wat voor jou!
>De food festivals die wél goed zijn

Nog opzoek naar comfortabele festivalschoenen?
>4x de fijnste festivalschoenen

En dit is hét jasje wat je kunt dragen naar een festival
>Het perfecte jasje voor op festivals

 

PHOTOCREDITS : MUSICFESTIVALNEWS