Een gezichtsmassage kan jouw gezicht ten allen tijden gebruiken en is zeker geen overbodige luxe. Onze levensstijl, erfelijkheidsfactoren, voeding, de zon en het milieu hebben veel invloed op onze huid. Maar ook factoren als stress, vermoeidheid en een tekort aan slaap kunnen impact hebben op de conditie van onze skin. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je stralende huid er duf uit gaat zien. Nu kun je dit zelf heel makkelijk tegengaan, namelijk: met een gezichtsmassage. Je kunt het zo nu en dan aan een schoonheidsspecialiste overlaten, maar het zelf doen is net zo makkelijk en bespaart weer een hoop geld. Let er wel op dat je de gezichtsmassage voorzichtig uitvoert omdat de gezichtshuid nogal gevoelig is. Heb je een vette huid? Laat de massage dan minder lang duren dan dat je een droge huid hebt. Gebruik voor de massage een oliesoort zoals bijvoorbeeld jojoba olie.

Zo doe je het:
Stap 1
Leg je handen op je gezicht. De palmen van je hand leg je op je kin en je vingers leg je op je voorhoofd. Begin dan langzaam met je handen naar je oren te strijken.

Stap 2
Zet de vingertoppen van je middel- en wijsvingers op je voorhoofd tegen elkaar aan. Trek ze langzaam naar je slapen en maak daar een cirkel. Zo masseer je van boven naar beneden het hele voorhoofd. Neem je wenkbrauwen hierin mee. Ga daarna verder onder je ogen. Dan begin je bij je neus en masseer je door weer te strijken met je vingers naar de zijkanten van je gezicht. Boven en onder je lippen doe je hetzelfde.

Stap 3
Hierna ga je je kaaklijn masseren. Pak je kin vast tussen je wijsvinger en duim, gebruik daarbij 2 handen. Langs de kaaklijn maak je knijpende bewegingen. Doe dit langzaam.

Stap 4
Als je de kaaklijn gehad hebt ga je klapjes geven op je kin. Doe dit met de bovenkant van je vingers.

Stap 5
Ga nu de spieren boven je wenkbrauwen masseren. Leg je vingers op de brug van je neus en maak korte bewegingen van links naar rechts en op en neer. Dit mag een stevige massage zijn.

Stap 6
Daarna zijn je ogen aan de beurt. Masseer rondom je ogen in een cirkel met je middelvingers. Doe wel voorzichtig met de huid onder je ogen.

Stap 7
Masseer nu je oren. Pak je oorschelp en oorlellen tussen je duim en wijsvinger en maak drukkende bewegingen.

Als het goed is ben je nu helemaal ontspannen. En deze massage is ook nog eens hartstikke goed voor je huid.

READ NEXT:
Dit zorgt voor een stralende huid en volumineus haar!
Zo krijg je een gezonde en stralende huid!
6 fine spa salons in Nederland

(Visited 523 times, 1 visits today)