We hebben het de afgelopen paar weken erg getroffen met het weer. Een zonnige dag maakt je werk net een stukje leuker! Maar misschien hebben die zonnige dagen voor jou iets minder leuks meegebracht: een verbrande huid. Niet zo’n pretje! Dat je verbrandt bent komt waarschijnlijk doordat je één (of meerdere) van deze zonnebrand fouten hebt gemaakt:
1. Je gebruikt de verkeerde factor
De hoogte van de factor wordt niet alleen gekoppeld aan je huidskleur. Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat mensen met een bleke huid factor 50 nodig hebben. Lees hier hoe een SPF-factor werkt.
2. Helemaal geen zonnebrand smeren
Oops! Zelfs als je gezegend bent met een bruine teint moet je smeren. Zonnebrand helpt natuurlijk tegen verbranden, maar het beschermt je huid ook tegen veroudering. Dus als je denkt geen zonnebrand nodig te hebben, smeer het dan evengoed op!
3. Te weinig zonnebrand smeren
Tsja, misschien ben je er vorig jaar al achter gekomen: je moet je op een dag meerdere malen insmeren. Ga jij lekker zwemmen in de zee, smeer je dan gelijk weer in. De kracht van je zonnebrand is dan afgenomen waardoor je dus sneller verbrandt.
4. Alleen zonnebrand smeren als het zonnetje schijnt
De zon kan hoe dan ook huidschade aanrichten, zelfs als het een bewolkte dag is. Je zou dus eigenlijk iedere dag zonnebrand op de blootgestelde delen van je lijf moeten smeren om je huid in topconditie te houden.
5. Geen aftersun gebruiken
Na een dag zonnen kun je heerlijk neerploffen op bed, maar vergeet niet nog even aftersun aan te brengen. Tijdens het zonnen verliest je huid vocht en neemt de elasticiteit af. Aftersun vult dat vocht weer aan en zorgt ervoor dat je dat bruine kleurtje langer houdt.
READ NEXT:
> De perfecte manier om je zonnebrandcrème van kleding te verwijderen
> Wat houdt SPF nu eigenlijk in?
> How to pack voor een festival weekend met slechts 8 items