Deze 5 dingen moet je weten als je een early bird wil worden

Een early bird worden kan erg voordelig zijn. Zo maak je een werkdag lang en kun je dus veel productiever zijn en kun je ’s morgens bijvoorbeeld nog even sporten. Het is jammer dat snoozen gewoon zo ontzettend lekker is dat het moeilijk is om het af te leren. Hoe begin je nou? Daar kunnen wij je gelukkig bij helpen. Deze 5 dingen zijn handig om te weten als je graag een morning person wil worden.

1. Maak je ontbijt groter dan je lunch
Onderzoeken wijzen uit dat mensen moeite hebben met opstaan hun ontbijt skippen. Ze kiezen in plaats hiervan voor een grote lunch als eerste maaltijd van de dag. Het blijkt dat dit niet de beste volgorde is. Het groter maken van je ontbijt kan veel gezondheids voordelen met zich meebrengen, en het vooruitzicht van een heerlijk ontbijtje maakt toch dat je meteen je bed uit springt?  Maak je maaltijd de avond van te voren klaar en je kunt gelijk uit bed beginnen. En voor deze ontbijtjes wil je zeker wel wakker worden

2. Beloon jezelf
Wil je van vroeg opstaan een nieuwe gewoonte maken? Bedenk dan een beloning die je jezelf mag geven als dit ook echt lukt. Zo’n beloning kan je helpen met het bereiken van je doel en volgens onderzoek word je er ook nog eens vrolijker en productiever van. Een een spa avondje een bubbelbad of een goed glas wijn zijn best leuke beloningen al zeggen wij het zelf ;).

3. Pump up the jams
Wat fijne deuntjes kunnen je door de langste werkdag of de laatste zaterdagavond slepen. En muziek kan je in de vroege uurtjes ook best helpen. Wat dacht je van je favoriete dans nummer als wekker? Zo kom je vast en zeker sneller je bed uit. Maak een playlist met nummers waaraan je leuke herinneringen hebt en zet deze ’s ochtends meteen op als je uit bed komt, zo is wakker worden zo erg nog niet.

4. Eet meer zalm
Zalm is volgens onderzoeken je quick energy fix in de ochtend. Zalm bevat veel omega-3 vetzuren en die vetzuren worden vaak geassocieerd met verhoogde hersenactiviteit en betere bloedcirculatie. Probeer je muesli te vervangen door bijvoorbeeld een lekkere zalm omelet. Yum!

5. Omarm je ‘guilty pleasures’
Iedereen heeft zijn eigen ‘guilty pleasure’.  Probeer deze ‘guilty pleasure’ of dit ritueel naar de ochtend te verplaatsen zodat het veel leuker is om wakker te worden en om uit je bed te gaan. Kijk bijvoorbeeld voordat je weg moet in de ochtend een stukje van je favo serie, begin je de dag gelijk op een leuke manier.

READ NEXT:
Deze herkenbare momenten heeft elke vrouw in de ochtend
5 tips voor een snel kapsel in de ochtend
Zo sleep je jezelf ’s ochtends naar de sportschool!

Source: Saniaclausdemina