Deze beauty gewoontes veroorzaken een slechte huid

Tegenwoordig gaan weinig van ons nog zonder make-up de deur uit. Het is niet meer uit ons systeem te denken en het hoort echt bij ons ochtendritueel. Maar blijkbaar zijn er een aantal beauty gewoontes waar iedereen toch schuldig aan is, maar die eigenlijk niet zo slim zijn… Lees gauw verder.

1. Make-up testers gebruiken

Misschien een inkoppertje, maar toch heel erg belangrijk om in dit rijtje te vermelden. Je kunt ze dus beter niet aanraken, want het is namelijk een bron voor bacteriën. Wil je toch kijken hoe de kleur bij jou staat? Probeer het dan op je handrug in plaats van op je gezicht. Daarna desinfecteren en er is niets aan de ‘hand’!

2. Vieze make-up kwasten gebruiken

Make-up kwasten die je nooit schoonmaakt zijn ook een bron van bacteriën. Je huid kan er erg door geïrriteerd worden en zorgen voor onzuiverheden. Dit is toch het laatste wat je wilt?!

3. Slapen met make-up op

Natuurlijk heeft je moeder vaak genoeg gezegd dat dit een echte no go is. Maar we willen het toch graag even benadrukken! Want dit gebeurt er met je huid al je met make-up op slaapt:

  • Foundation:
    Slapen met foundation kan zorgen voor het afbreken van het collageen in je huid, waardoor je sneller rimpels en verstopte poriën krijgt.
  • Lippenstift:
    Het slapen met lippenstift op maakt je lippen enorm droog en ruw.
  • Mascara:
    Mascara verstopt je follikels en zorgt voor irritatie op je huid. Het kan zelfs leiden tot een ontsteking van je oogleden of van het bindvlies van het oog. En als laatst zorgt het ook nog voor slechte wimpers die snel afbreken…

4. Te vaak scrubben

Af en toe je huid scrubben is goed voor je huid, want het verwijdert namelijk dode huidcellen. Maar als je meer dan één keer per week scrubben is echt te veel, beperk het tot maximaal een keer per week. Als je het te vaak scrubt, kan je bovenste huidlaag beschadigd raken waardoor huidirritatie en roodheid kan opstaan.

5. Elke dag scheren

Wat je ook scheert, je kunt er het beste in ieder geval een dag pauze tussen houden. Elke dag met een mesje in de weer langs dezelfde stuk huid is niet goed. Je huid kan hierdoor geïrriteerd raken en tada: rode irritatiebultjes…

READ NEXT:


>

PHOTOCREDITS: THEBLONDESALAD