Deze dingen in je make-up tas kunnen slecht zijn voor je gezondheid

Ben jij een echte make-up addict? Dan komen wij met erg slecht nieuws. Er zitten namelijk producten in je make up tas die helemáál niet goed voor je zijn. Vooral als ze er al een tijdje inzitten. Dat zijn deze 4 producten.

Lipstick
Je hoort je lipstick eigenlijk altijd na 18 maanden weg te gooien. Daar gaat je mooie MAC lipstick. Om dit proces te vertragen kun je je lipstick in plaats van je make up tas een tijdje in de koelkast bewaren. Haal hem er na 3 weken uit, dan gaat ie nog een tijdje langer mee. Maak je lipstick na ieder gebruik ook schoon met een stukje keukenpapier. Zo houd je hem goed schoon.

Make-up kwasten
Je make-up kwasten zorgen er dagelijks voor dat je make-up perfect zit, maar er komen bij ieder gebruik bacteriën op. Probeer je kwasten wekelijks grondig te reinigen, want puistjes wil je natuurlijk niet. Als ze schoon zijn zorgt dit ook voor een extra glow

Mascara
Bijna iedere vrouw gebruikt dagelijks mascara, maar wist jij dat je je mascara eigenlijk al na 4 maanden moet vervangen? Dan is hij waarschijnlijk al lang op, maar als je er nog wel één hebt liggen kun je deze beter weggooien. Oude mascara kan namelijk zorgen voor ooginfecties.

Wimperkruller
Ook je wimperkruller moet je regelmatig schoonmaken. Echt belangrijk, er kunnen namelijk oude make-up resten op zitten en dat is niet de perfecte basis voor mooi gekrulde wimpers. Houd hem daarom goed schoon. 

READ NEXT:

> 

Source: The chrisellefactor