Deze fashion gewoontes zijn slecht voor je gezondheid!

We maken allemaal wel eens één van deze stijlfouten (waar je onze Franse vriendinnen nooit op zult betrappen!). Een stijlfout is tot daar aan toe, je gezondheid zal niet lijden onder het dragen van teveel accessoires. Er zijn echter fashion fouten (of misschien wel gewoontes) die je beter niet kunt maken omdat deze simpelweg ongezond zijn. Welke gewoontes dat zijn? Lees snel verder!

Fashion gewoontes die slecht zijn voor je gezondheid

1. Lopen op schoenen in de verkeerde maat

En dan vooral te kleine schoenen. We hebben het dan niet over blaren en nare schuurplekken maar over hevige pijnen en vergroeiingen. Dat zijn zelfs de knapste schoenen niet waard, echt niet.

2. Streven naar fashionable skinny

Als er al zoiets bestaat als fashionable skinny. We hoeven jullie denk ik niet uit te leggen dat jezelf uithongeren om er maar zo dun mogelijk uit te zien vreselijk veel negatieve gevolgen heeft voor je gezondheid. Wij geloven heel erg in de spreuk: healthy is the new skinny. Jij ook? Dan is deze #100daysHKMX challenge vast wat voor jou!

3. Rondlopen met een te grote en te zware tas aan je arm

Grote shoppers of totes zijn très hip maar er hangen wel wat nadelige gevolgen aan het rondbanjeren met zo’n tas. Zo’n tote hang je namelijk niet aan je schouder maar hoort nonchalant aan je onderarm te hangen. Doe je dit met een klein, licht tasje dan zijn de nadelige gevolgen wel te overzien maar die tote is groot en zit vaak tot de nok toe gevuld met.. tja, met wat eigenlijk? Omdat je vrij veel gewicht aan één arm hebt hangen komt er ontzettend veel spanning op je rug te staan en moet je met je hele lichaam corrigeren voor het uit balans zijn. Een rugtas (met brede banden en riem om je heupen) is de beste manier om je spullen te vervoeren maar dat is nou eenmaal niet zo erg knap. Wat je dan kunt doen? Afwisselen! Zorg ervoor dat je niet dag in, dag uit met dezelfde zware tas aan dezelfde arm loopt. Wissel het af met kleinere cross body bags of schoudertassen en draag je tas niet elke dag aan dezelfde kant. Verder zorg je er met deze oefeningen voor dat je rug sterker wordt en je houding automatisch verbetert. 

4. Je te koud kleden

Hoe leuk je die cropped top of miniskirt ook vind, misschien is het handig om het dragen van deze items te bewaren tot de zomer. Hetzelfde geldt voor stoffen sneakers, open schoenen, dunne jasjes en ga zo maar door. Je denkt er misschien hartstikke fashionable bij te lopen maar dat effect verdwijnt redelijk snel als je rillend als een rietje en met blauwe lippen van de kou over straat loopt. Als je het koud hebt richt je hele lichaam zich op het warm houden van je lichaam en organen en sluit het gedeeltelijk de bloedtoevoer naar je ledematen af. Je kracht zal hierdoor afnemen en door de kou kun je minder goed nadenken en je concentreren. Volgende keer toch maar wat warmer gekleed de deur uit gaan, hoe je dat stijlvol doet lees je hier!

5. Altijd op hoge hakken lopen

We zijn dól op onze hooggehakte vriendinnen maar het kan geen kwaad om ze af en toe een dag of wat te laten rusten. Langdurig op hoge hakken lopen kan leiden tot teenkramp, doorgezakte voeten, een ontstoken achillespees en rugpijn. En daar zit niemand op te wachten, toch? Het andere uiterste, alleen maar op platte schoenen lopen, veroorzaakt trouwens dezelfde klachten. Afwisselen is het beste dus!