Af en toe heb je van die momenten dat je zelf op zoek gaat naar beautytips op internet. Hier kom je de handigste, maar ook de gekste dingen tegen. Toch zijn er een paar dingen waar je zeker mee moet oppassen.

Kaneel
Er staat vaak in handleidingen voor DIY gezichtsmaskertjes dat kaneel een goed middeltje is tegen allerlei gezichtskwaaltjes. Maar niets is minder waar. Het kan zorgen voor irritatie en een branderig gevoel als je het op je gezicht smeert. Sommige mensen kunnen zelfs allergische reacties krijgen, dus gebruik geen kaneel! Wat wel goed is, is appelazijn. Wij hebben voor jou een DIY maskertje gemaakt en hier zie je hoe je ‘m maakt! En wil je eens helemaal out of the box denken? Sommige mensen zweren bij een masker van kattengrind. Eeewww

Baking soda
Net als kaneel kan baking soda voor huidirritaties zorgen. Het is veel te agressief om op je gezicht te smeren en haalt belangrijke zuren weg van je huid. Hierdoor krijg je juist bacteriële infecties. Waar baking soda wel goed voor is, lees je hier!

Houtskool
Je tanden poetsen met houtskool zorgt voor wittere tanden. Oke, dus je moet je tanden poetsen met HOUTS-KOOL? Nee, bedankt! Wil jij wél witte tanden, maar liever geen gitzwarte tandenborstel? Dan moet je dit snel lezen!

Haarspray als setting spray
Sommige vrouwen gebruiken haarspray als setting spray nadat ze make-up hebben aangebracht. Hierdoor zou het langer blijven zitten en het is een goedkopere variant van echte setting spray. Maar haarspray kan je poriën verstoppen, irritatie veroorzaken en zelfs puistjes veroorzaken. Niet meer doen, dus!

Donkere plekjes weghalen met citroen
Doordat citroenen antibacterieel zijn, lijken ze goed te zijn tegen acné en het oplichten van donkere plekjes. Maar citroen maakt je huid hartstikke droog, het irriteert en haalt natuurlijke oliën weg. Dus doe die citroen lekker in je spa rood/blauw en niet op je gezicht!

Havermout

We zagen ook iets geks voorbij komen, namelijk je vette haar aanpakken met havermout. Een beetje havermout in je haar en de olie wordt vanzelf uit je haar “gezogen”. Vervolgens kam je het er weer makkelijk uit. Maar wij vinden dit toch een beetje gek. Je kunt natuurlijk ook gewoon op tijd je haar wassen of een busje droogshampoo in je tas stoppen. Mocht zelfs dat niet lukken, dan lees je hier hoe je vet haar verstopt! En stay away van de havermout!

Mayonaise

Wel eens gehoord dat je mayonaise in je haar kan smeren als conditioner? Op zich is dit waar. Maar de haarmaskers die we tegenwoordig hebben zijn zoveel beter en gezonder voor je haar. Daarnaast hoef je het voor het geld ook niet echt meer te doen. Je hebt al haarmaskers voor een euro! En die ruiken ook een stuk frisser…

READ NEXT
> 7 kledinghacks die je veel eerder wilde weten
> Dit zijn dé 8 concealer hacks!
> Hacks voor koude voeten

Doe jij dit ook wel eens?

PHOTO CREDITS:WEHEARTIT