Deze trends willen we in 2016 niet meer zien

Er zijn ieder jaar weer dingen van vorig seizoen die we liever niet meenemen naar het jaar erop. Je kent het wel: Birkenstocks, sokken in sandalen, harembroeken, dat soort dingen. Nu zijn er van 2015 ook een aantal dingen die we, als het even kan, in 2016 achterwege willen laten.

Over-gecontourde lippen
Vraag jezelf eens af: wil ik vandaag iets eten of drinken? Is het antwoord ja? Kies dan een andere look voor je lippen. Is het antwoord nee, doe het dan ook maar. Want lippen die over-drawn zijn, dat is nu wel een beetje done.

Micro bags
Hij dook een tijd terug op de catwalk op bij Fendi en werd veel gedragen door bloggers als bijvoorbeeld Chiara Ferragni. Maar de extreme mini-heid van deze tasjes maakt het onmogelijk om iets met je mee te dragen. Een stel sleutels past er nét in. Laat deze dus maar achterwege want deze (ex)trend is totaal onhandig.

De standaard festival look
Ieder jaar is het weer een punt want: wat ga je aantrekken naar een festival? De trend voor festivals is er ieder jaar, en hij is over de jaren ook hetzelfde gebleven. Het typische festival uniform bevat een fringed tank top, een kort denim broekje en bloemetjes voor om je hoofd. Girls, doe dit maar niet meer. We hopen in 2016 veel creatievere festival outfits te zien!

Naked dresses
De doorschijnende jurk, ook wel bekend als de ‘naked dress’, heeft een hoop koppen van magazines gesierd in 2015. Het was gedurfd en stijlvol. Vleeskleurige jurken met strategisch geplaatste sier-stukken werden zelfs voor het gewone volk als toegankelijk gezien zoals bij For Love and Lemons. Hoe leuk dit vorig jaar ook was, zulke trends hebben een limiet.

Designer logo grapjes
We kennen ze allemaal nog wel: Féline meow, in plaats van Céline, ain’t Laurent without Yves.. Allemaal heel grappig geweest, maar deze kun je beter verkopen.

Contouring
Contouren was écht een ding in 2015. Je kon er niet omheen, en alle gekke dingen die erbij kwamen (zoals clown contouring). Deze make-up look is helemaal niet mooi in daglicht en niet één make-up artiest zou deze look voor dagelijks dragen aanraden. 2016 is het jaar van natural make-up, en dat staat veel mooier.

Chique joggingbroeken
Bloggers en stylisten, iedereen droeg ze: van die joggingbroeken uitgevoerd in chique stoffen. Ieder merk had z’n eigen variant met luxe en high-end details. Overal joggingbroeken naartoe dragen heeft z’n beste tijd gehad. Hopelijk heeft 2016 wat beters voor ons in petto.

READ NEXT:


>