Dierendag: de bekendste huisdieren

Dierendag is een dag waarop we ons huisdier een extra dikke knuffel geven. Of bijvoorbeeld lekker naar het bos met je hond, een huggen met je konijn of een speelkwartier met je kat. Eigenlijk zou het voor onze beestjes elke dag wel dierendag mogen zijn. Sterker nog, er zijn dieren die elke dag verwend worden en een ontzettend luxe leven hebben. Speciaal voor dierendag hebben wij de meest bekende en fashionable huisdieren voor je op een rijtje gezet.

Choupette

Wie Chanel zegt, zegt Karel Lagerfeld. Wie Karl Lagerfeld zegt, roept natuurlijk Choupette. Deze kat is namelijk het lievelingetje van Meneer Lagerfeld. In 2014 verdiende Mrs. Lagerfeld, zo wordt ze ook wel genoemd, ongeveer $3 miljoen (bizar)! Dit kreeg ze voor elkaar door de hoofdrol te spelen in de Opel Corsa reclame, mee te doen in de fotoserie van een Japans cosmeticamerk en op verschillende covers te verschijnen. Na een eigen tentoonstelling in Berlijn kreeg Choupette ook een eigen boek, genaamd: Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat. Vorig jaar werd ze zelfs gebruikt als inspiratie voor een kleine collectie van Karl Lagerfeld, ‘Karl Lagerfeld Monster Choupette‘.

Toast

Toast is herkenbaar aan haar tong die ze altijd uitsteekt. Dit doet ze niet express, maar hoort gewoon bij haar. Ze was te zien in de modecampagnes van Karen Walker, waarin ze de nieuwste zonnebrillen presenteerde terwijl de wind door haar haren blies. Ze wordt ook vaak gespot met bekende mensen uit de fashion industrie. Niet gek dat er verschillende soorten tasjes speciaal voor haar gemaakt worden.

Matilda

Chiara Ferragni wordt bijna altijd gespot met haar Franse bulldog Matilda. Chiara zet maar al te graag haar hond op de kiek met haar iPhone, die gehuld is in haar eigen telefoonhoesje. Het hele groeiproces is dan ook te volgen via The Blonde Salad. Matilda zal net als haar baasje een enorm netwerk hebben opgebouwd waardoor ze een indrukwekkende vriendenkring heeft.

Clara

Dit keer staat niet Cara in de hoofdrol, maar Clara. Clara is namelijk het konijn van Katie Grand, één van ’s werelds bekendste stylisten. Het konijn heeft stiekem wel een band met model turns actress Cara Delevingne. Ze waren namelijk samen te zien in een campagne van Mulberry. Zo schattig!

Neville Jacobs

Steeds meer ontwerpers geven hun huisdieren meer faam. Marc Jacobs kon natuurlijk niet achterblijven. Zijn hond Neville Jacobs heeft een indrukwekkend aantal volgers op Instagram, namelijk 165,000! Hier kun je hem samen zien met topmodellen (o.a. de knappe Candice), z’n andere pluizige vriendjes en natuurlijk z’n lieve baasje. Zeker een kijkje waard!

Source: Choupette / Toast Meets World / The Blonde Salad / Katie Grand / Neville Jacobs