Dingen die je nog meer met wodka kunt doen

Je zal wel denken: ‘wodka is er toch alleen om te drinken?’ Ja en dat is natuurlijk ook het lekkerst, maar er zijn nog zoveel meer dingen die je met dit alcoholische drankje kunt doen. Het blijft zonde om het niet op te drinken, maar wodka is ook voor andere dingen echt heel handig. Wij geven je een aantal hacks!

 

1. Nare geurtjes uit je kleding verwijderen
Ruikt je gedragen kleding of vintage wear niet zo frisjes meer? Doe een beetje wodka in een spuitfles en spray het over je kleding en de nare geur zal snel verdwijnen.

2. No longer stinky shoes
Naast kleding kun je ook stinkende schoenen weer fris laten ruiken met wodka. Spray een beetje wodka in je smelly shoes, even laten intrekken en ze ruiken weer als nieuw.

3. Tegen vet haar
Het schijnt wanneer je een beetje wodka in je shampoo doet, je haar minder snel vet wordt.

4. Mooie bloemen
Laat je bloemen langer meegaan door een druppeltje wodka en een lepeltje suiker in een vaas met water te doen. Je zal zien dat je rozen langer mooi blijven.

5. Pijnloos een pleister verwijderen
Doe wodka op een wattenschijfje en wrijf ermee over je pleister. De alcohol zorgt ervoor dat de kleefstof op zal lossen waardoor het lostrekken van de pleister minder pijn doet.

6. Verlicht stekende pijn
Gebeten door een kwal of geprikt door brandnetels? Dan is wodka de oplossing! Het goedje zal de pijn verlichten.

7. Ramen lappen
Verdun wodka met wat water en je kan makkelijk je ramen lappen. Ze zullen veel meer gaan glanzen door de wodka.

8. Dag onkruid
Ben je van plan een middagje in de tuin te spenderen, vergeet dan vooral de fles wodka niet! Als je vodka mengt met vloeibare afwaszeep en water krijg je het meest vervelende onkruid weg.

9. Verwijder stickers en etiketten
Restanten van stickers en etiketten zijn altijd zo vervelend om te verwijderen. Vaak krijg je ze er niet eens helemaal af. Gelukkig laten ze makkelijker los als je er eerst over schrobt met een spons die in wodka is gedoopt.

10. Voorkomen van mee-eters
Mix een beetje wodka met afgekoelde groene thee en je krijgt een mengsel die je poriën vernauwt en mee-eters voorkomt.

11. Schoonmaken van sieraden
Laat sieraden met diamanten en edelstenen even in wodka weken, spoel het daarna om en droog het af. Zo zien ze er binnen no time weer uit als nieuw.

12. Zwarte kleding wordt nog zwarter
Zwarte kleding kan soms wat vervagen en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Mix daarom wat water en wat wodka met elkaar en spuit het mengsel dan op je zwarte kleding om ze mooi zwart houden!

13. (Zonne)brillen schoonmaken
Onwijs vervelend al die vette vlekken op je bril, want echt veel zie je niet. Maak daarom je bril schoon met een mix van water en wodka. Voila!

14. Scheermesje ontsmetten
Als je krap bij kas zit en je dus liever geen geld wil uitgeven voor nieuwe scheermesjes, kun je je scheermes het beste na het scheren weken in wodka. Hiermee ontsmet je hem en voorkom je roesten. Slim!

15. Dag oorpijn
Een paar druppels wodka in je oor, daarna goed uitspoelen en je oorpijn is weg. De wodka zorgt ervoor dat de bacteriën gedood worden en het zorgt ervoor dat jij weer prima kan horen. En nee, je hersenen worden niet dronken van de vodka.

16. Dag bijen en wespen
Vooral in de zomer zijn wespen onwijs aanwezig. Ben jij er ook klaar mee? Vul een plantenspuit met wodka en spuit bijen en wespen weg! Doei!

READ NEXT:
Dit zijn de meest gezonde drankjes tijdens het uitgaan
De ultieme partysnack: Oreos met alcohol
Dit zijn de beste anti-kater tips

Source: The cookie rookie