Dingen die jij nog niet weet over Nutella!

Oké, laatst vertelden we je dat je Nutella helemaal verkeerd uitspreekt, dus die kan niet meer worden toegevoegd in dit rijtje. Net zoals de allerlekkerste recepten met deze chocoladepasta, en the list goes on. Alleen zijn er écht nog een aantal dingen die we heel graag met jou willen delen, die je nog niet weet van dit heerlijke chocolade spul! Zoals hoe veel hazelnoten er in een pot Nutella zitten…

1. In 1950 richtte de marketingcampagne van Nutella zich op de huisvrouwen. Een kilopot Nutella bevat meer dan 5000 calorieën (!!!) en omdat je wel effe doet met zo’n pot, was het een makkelijke én goedkope manier om het hele gezin te voorzien van een lekker ontbijtje.

2. Ooit een verhaal gehoord over de meest krankzinnige Nutella verslaafde? Nee? Dachten we al! De liefde van de Duitse Daniel Schobloch voor deze chocoladepasta ging zó ver dat hij een slot ontwierp om zijn grijpgrage vingers uit de Nutella pot te weren.

3. Baby geboren en zou je ‘m dolgraag Nutella willen noemen? Dit is niet meer mogelijk sinds de Franse rechtbank dit heeft besloten in een zaak eerder dit jaar.

4. Nutella is onderdeel van de Ferrero-groep en is zo’n 23,4 miljard dollar waard (omgerekend zo’n 20,5 miljard euro). Naast Nutella behoren ook Ferrero Rocher en Kinder Chocolade (Bueno, hmmm!) tot het grote (chocolade) imperium van de familie Fissolo.

5. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er pas hazelnoten toegevoegd aan het recept. Doordat er een rantsoen (te kort) kwam op cacao, voegde de banketbakker Pietro Ferrero hazelnoten toe aan het recept om zo toch genoeg chocoladepasta te kunnen maken. Vinden wij niet erg. Totaal niet.

6. De pot kreeg een extra grote opening, zodat alle restjes gemakkelijk uit de pot konden worden geschraapt.

7. Nu eindelijk hét antwoord op de vraag: in elke pot van 750 gram Nutella zitten er 97 hazelnoten. Dat is meer dan in elke andere chocoladepasta ook! 25% van de jaarlijkse wereldwijde hazelnotenproductie wordt opgekocht door Ferrero (Nutella). Wow.

8. Elke 2,5 seconde wereldwijd gaat er een pot over de toonbank.

9. De ingrediënten in dit smeersel in Amerika en Europa zijn verschillend. Een Europese pot bevat namelijk plantaardige olien en de Amerikaanse versie bevat palmolie. Dit betekent dat ‘ie in Europa meer naar hazelnoot smaakt en heeft een rijkere chocoladesmaak. Yes, lucky us!

10. De naam Nutella bestaat uit twee woorden. Nut betekent noot (duh), en Ella betekent in het Latijns zoet.

READ NEXT:
Fantastische dingen die je met Nutella kunt maken!
Hét recept voor gezonde Nutella
Zo maak je Nutella chocolademelk

Source: Red Bubble