Dingen die niet zo handig zijn tijdens een sollicitatiegesprek

We hebben het allemaal gehad: een sollicitatiegesprek. Super zenuwachtig sta je op het station, je checkt wel tig keer of je bus vertraging heeft en op de valreep mors je ook nog drinken op je, juist, witte shirt. Eenmaal aangekomen bij het bedrijf, wil je natuurlijk dat het perfect gaat. Om je daar een handje bij te helpen hebben we hier een aantal dingen die niet zo handig zijn om te zeggen tijdens een sollicitatiegesprek…

Sorry dat ik laat ben
Te laat komen op je sollicitatie is een echte no go. Zorg dat je altijd een half uur te vroeg bent. Als je bus wel vertraging heeft of je band is lek, dan ben je misschien net nog op tijd. Als je wel een half uur te vroeg bent, dan kan je altijd nog wachten bij een eettentje om de hoek.

Wat doen jullie precies?
Niet weten wat het bedrijf doet is écht heel erg. Je moet je natuurlijk wel ingelezen hebben over het bedrijf.

I really need this job (!)
Nooit laten weten dat je een baan nodig hebt, dat komt hopeloos over. Een werkgever zoekt namelijk de beste man of vrouw voor de baan, niet iemand die hopeloos op zoek is naar een baan.

De feestcommissie is echt he-le-maal mijn ding
Dat je heel erg van feesten houdt, als laatste de tent wordt uitgeveegd en partycrashen echt jouw ding is, hoeft je potentiële werknemer niet te weten tijdens je sollicitatiegesprek. Die feestcommissie kan je altijd nog in, ook na een paar maanden werken.

Nee, ik heb geen vragen
Stel altijd vragen, zo kom je geïnteresseerd en geïnformeerd over.

Mijn valkuil is dat ik te perfectionistisch ben
Elke werkgever wil een perfectionistische werknemer. Het is een beetje uitgekauwd en zo niet origineel, dus probeer deze zin te vermijden.

READ NEXT:
Dit is waarom zwart altijd goed is!
15 items die in je kast horen als je bent afgestudeerd
Zo word je aangenomen in de fashion wereld!