Dit beschadigt je huid iedere dag zonder dat je het weet

Het is altijd een schok als je te weten komt dat producten waar je van houdt slecht blijken te zijn voor je huid of gezondheid. We weten bijvoorbeeld allemaal dat frisdrank niet het ideale drankje is voor een gezonde, gladde huid, maar wist je ook dat water slecht kan zijn voor je huid?

Ja, echt. We hebben het dan niet over het drinken van water. Gehydrateerd blijven is nog steeds de key tot een goede huid. Water spoelt je lichaam, waardoor de gifstoffen uit je lichaam verdwijnen. Het probleem ligt bij kraanwater. Dat is te hard voor de huid door de kalkaanslag in je kraan. Dit blijft achter op je huid en droogt het uit. Ook tast het de PH-waarde ervan aan.

Wat kan je dan gebruiken om je huid te reinigen? Een goede oplossing is micellair water. Hoewel het al sinds de jaren 90 door Franse vrouwen gebruikt wordt om hun gezicht te beschermen tegen het sterke water is het in Nederland pas sinds een paar jaar echt bekend. Dit water reinigt je huid op een zachte manier. Ook verwijdert het make-up en vuil zonder dat je huid daarbij uitdroogt. Goede oplossing toch?

P.S. Mocht je micellair water gaan gebruiken; scrub je huid dan wel wat vaker. Het goedje is zo zacht voor je huid dat het geen dode huidcellen verwijdert. Dit moet natuurlijk wel zo nu en dan (2x per week) gebeuren. Welke scrub er bij jouw huid past? Dat vind je hier.

Dit zijn verder de beste manieren om je huid mooi te houden
Dit fruit kun je het beste eten in de ochtend
5 dingen die je kan eten voor een glowy skin

PHOTOCREDITS : BOHEMIAN DIESEL