Dit droegen we tien jaar geleden

Nu het einde van het jaar inzicht komt, kijkt iedereen traditiegetrouw terug naar het afgelopen jaar. Maar ook naar tien jaar geleden. Deze week werd namelijk de #2006vs2016 razend populair.

Met deze hashtag lieten al meer dan negen duizend mensen zien hoe zij er in 2006 uitzagen en hoe ze er nu uitzien. Over de hele wereld werd dit gedaan en bij deze, heel veel respect voor deze mensen. Wij durven nauwelijks terug te kijken. En er komt bij ons al genoeg boven als we terugkijken op de trends die in toentertijd he-le-maal hot waren. Manon besprak de mode van toen in EditieNL! Wil je alle trends van toen zien? Lees dan onder de video even verder! 

1. Avril Lavigne: alles wat zij draagt!
Avril Lavigne’s sk8er boi kwam dan pas uit in 2004 maar in 2006 wilde iedereen op haar lijken. En dat betekende:

Piercings
Spaghetti tops
Wijde broeken
Zwarte All Stars
Zweetbandjes
Plastic armbandjes (hoe meer hoe beter)
Flinke eyeliner
Schuine pony’s
Nutteloze sjaaltjes

avril-lavigne-style-guide-necktie

2. Heupriemen
Ken je de Pussycat Dolls nog? Zij droegen overal een riem bij, niet alleen om een broek op te houden. Die mochten juist lekker laag gedragen worden. Riemen waren er als accessoire, op de heupen of om de taille. De riemen werden gedragen op een jurk of rokje en het liefst gevlochten riemen of met studs en bling bling gespen.

enhanced-8214-1458207259-2

3. Cowboy boots
Jessica Simpson kwam met een remake van these boots are made for walkin’ in 2006. De cowboylaarzen waren destijds erg populair. Over broeken, onder rokken of jurken. Op de rode loper, overal! Tegenwoordig zien we de cowboylaarzen in een vrouwelijkere vorm, zoals een minder spitse neus en een rechte hak. Ook Taylor Swift speelde in 2006 een belangrijke rol in deze trend. Zij droeg vooral zwierige jurken met cowboylaarzen.

enhanced-19874-1420630853-5

4. Shearling coats
In Gilmore Girls werden alleen maar shearling coats gedragen. Ze liggen nu weer overal in de winkel. En niet alleen de shearling coat heeft een comeback gemaakt, dit jaar kwam ook Gilmore Girls weer terug op tv (Netflix).

5. De grijze hoodie
De grijze hoodie is weer helemaal terug, deze werd aan een stuk door gedragen, ook door jess in Gilmore Girls. De grijze hoodie in combinatie met een leren jas is weer on trend maar wordt tegenwoordig ook gedragen met een colbert of double breasted jas.

6. Make-up
Dunne wenkbrauwen, flinke lipgloss en strak je haar naar achteren met twee plukjes los. En dan flink wat haarlak erin, of erger, gel. Terwijl nu de wenkbrauwen flink geborsteld worden en we allemaal voor matte lipstick kiezen.

7. 10 jaar skinny jeans
De skinny jeans maakte in 2006 haar intrede. De flared jeans gingen de kast in. Terwijl er al tien jaar wordt geroepen dat de flared jeans een come back gaat maken, blijft het grootste deel trouw aan de skinny jeans. Jubileumpje te pakken!

8. Juicy Couture fluwelen trainingspakken
Fluweel all over! In 2006 waren de trainingspakken van Juicy Couture gewild onder vele celebrities als Paris Hilton, Jessica Simpson, Britney Spears en Jessica Alba. Hoewel fluweel het afgelopen jaar weer overal te zien was, werden deze trainingspakken (gelukkig) niet meer gedragen.

juicy-paris-hilton-nocrop-w1800-h1330

9. Haarbandjes waren helemaal hot
In 2006 werden er veel haarbandjes gedragen. Daarna hebben we het niet veel meer gezien, behalve bij Blair Waldorf in Gossip Girl. 

lauren-conrad-2006

10. Nutteloze sjaaltjes
Niet alleen riemen waren nutteloos. Ook sjaaltjes werden veel gedragen in 2006 zonder functionaliteit.

11. De capribroek
Werd gezien als “veilig” alternatief en het liefst in aardetinten of wit en gedragen met een top en (slee)hakken.

enhanced-2220-1458135839-2

12. Tartan print
Ook hier weer die nutteloze stropdas en ook tartan printje. Het tartan printje zag je heel veel bij Avril Lavigne en komt nu ook een beetje terug. Bijvoorbeeld bij de populaire broek van de mango. Ook zie je onder dat tartan rokje heel veel de netpanty en die is ook weer helemaal terug.

71015592_70 avril-avril-lavigne-32642628-375-500

READ NEXT
FASHION HACK: je rolt je mouwen verkeerd op!
4 fashion habits die slecht zijn voor je gezondheid
> Styled by Manon – A serious love affair with stripes!