Dit gebeurt er met je huid als je slaapt

En daarom heet het dus een schoonheidsslaapje...

Tijdens het slapen krijgt je lichaam zijn welverdiende tijd om uit te rusten. Behalve… je huid. Wanneer jij op een oor ligt, gaat je huid in de recovery mode. Terwijl je slaapt, herstelt je huid zich op een natuurlijke manier. Als je niet genoeg slaapt, zorgt dit er dus ook voor dat dit herstel niet optimaal is. Zorg er dus voor dat je iedere nacht minimaal acht uur slaap krijgt. Hierdoor voel je je niet alleen energieker en meer uitgerust, je huid zal er ook op vooruitgaan.

Sweet dream

Maar wat gebeurt er nou precies ’s nachts met onze huid? Volgens dermatologen vernieuwd onze huid elke vier weken. Oude of doden huidcellen worden vervangen door nieuwe. Dit gebeurt gedurende de dag maar wanneer jij slaapt is het tempo van de celvernieuwing op zijn hoogst. De huid kan optimaal cellen produceren ’s nachts mits deze niet wordt afgesloten door een laag make-up, zonnebrand of andere omgevingsfactoren.

Door de actieve celvernieuwing ’s nachts neemt de huid ook wel beter de crème of olie op die jij, voordat je naar bed gaat, opsmeert. De combinatie van de celvernieuwing en goede verzorging zorgt ervoor dat je wakker wordt met een stralend huidje.

Or a beautiful nightmare

Wakker worden, in de spiegel kijken en… Ugh… Wallen! Helaas hebben we er allemaal wel eens last van na een korte nacht. Maar heeft dit nou echt te maken met een gebrek aan slaap? Dermatologen leggen uit dat na een korte nacht het lichaam meer cortisol aanmaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat wij genoeg energie hebben om de dag door te komen en met stressvolle situaties om te gaan. Maar wat dit stofje ook doet, is het vergroten van het volume in je bloedvaten… Afijn, dit stimuleert je ogen maar dit zorgt vaak ook voor die ‘mooie’ donkere kringen. En fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaarder. Conclusie: slapen is niet alleen heel lekker maar heeft ook een positief effect op je huid.

De tips lijken tegenstrijdig maar helpen echt!
Slapen in de hitte? Zo doe je het!

En overdag is het ook een fijne musthave!
Dit beautyproduct helpt je beter te slapen

Zo word je pas echt lekker wakker.
Dit is dé gezondste manier om te slapen

PHOTO CREDITS: LIZZY VD LIGTTheme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites