Dit heeft je huid nodig na een heftig weekend stappen

Net als de rest van Nederland heb je je dit weekend waarschijnlijk weer prima vermaakt. Op een festival, in een kroeg, een club of op een andere feestlocatie. Tsja, wat wil je. We moeten natuurlijk volop genieten van het weekend. Maar helaas verklapt onze kater dat ons lichaam het wel zwaar te verduren heeft na al die drankjes en iets te weinig slaap.

Naast de vermoeidheid en hoofdpijn die je misschien voelt, heeft zo’n stapavondje ook een negatieve invloed op je huid. Want terwijl je voor het stappen je best doet om er mooi uit te zien, is die stralende huid de volgende ochtend ineens verdwenen. Je hoeft er niet bij elk glaasje over aan te denken, maar de volgende dag kan je huid zeker wel een oppepper gebruiken. Als je je huid niet goed verzorgt, kan het wel 2 tot 4 weken duren voordat je huid helemaal hersteld is. Er is werk aan de winkel, dus! Vooral omdat er de komende tijd nog wel meer feestjes op de agenda staan..

Eten en drinken

Je eet- en drinkpatroon zijn door het stappen uit balans geraakt en hier reageert je huid op. Als je ’s nachts nog een vette hap naar binnen werkt of de volgende dag begint met een echt katerontbijt, heeft dit natuurlijk alleen nog maar meer negatieve gevolgen. Probeer dus veel water te drinken en eet genoeg groente, fruit en gezonde vetten. En vermijd suiker, want dat heeft je lichaam al genoeg binnen gekregen door de alcohol.

Reinigen

Naast je make-up, is je huid ook in aanraking gekomen met vervuilende stoffen in de buitenlucht en de rokerige ruimtes. Het is daarom heel belangrijk dat je je huid goed reinigt (en dit is hoe je dat doet). Gebruik hiervoor een cleanser, lotion of masker. Daarnaast is het heel goed om je dode huidcellen te verwijderen met een scrub of exfoliant.

Hydrateren

Al die drankjes waar je zo van genoten hebt, zorgen er helaas wel voor dat je huid uitdroogt. Als je huid een beetje grauw en dof is geworden, is dat dus helemaal niet zo gek. Maar als je je huid goed hydrateert, komt je flawless skin vanzelf weer terug.

Zuurstof voor je huid

Om de schade enigszins binnen te beperken, helpt het al om goed te eten en veel te drinken. Maar door je ongezonde leefgewoontes heeft je huid ook meer zuurstof nodig. Anders krijgt je huid dus die doffe en vermoeide uitstraling, waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Hoe jij er in de ochtend weer fris uitziet? Geef je huid een zuurstofboost met hannah’s Oxys Genes. Hierin zitten namelijk zuurstofmoleculen die je huid WEL op kunnen nemen. Zo wordt je huid frisser en worden de donkere kringen onder je ogen verminderd. Om ervoor te zorgen dat je huid de voedingsstoffen en zuurstof goed op kan nemen, voeg je bij ongeveer drie pompjes Oxys Genes één pompje Cell Active toe. Je huid bouwt zo weer een maximale weerstand op. And that’s what you need! 

 

Slapen

Zeg nou eerlijk, het is toch heerlijk om na zo’n toch wel heftig weekendje lekker vroeg je bed in te duiken? Terwijl je slaapt, herstelt je huid en lichaam zichzelf ook nog eens op een natuurlijke manier. En met genoeg slaap sta je maandag hopelijk weer fris op om naar je werk te gaan!

Dit is waarom je cleanser zo belangrijk is:
> Waarom je het meest zou moeten investeren in je cleanser

Moeite met water drinken? Zo lukt het je wel:
> Zo lukt het je wel om 2 liter water per dag te drinken

Het overkomt ons allemaal wel eens..
> 11 gedachtes als je wakker wordt met een kater