Dit is de ultieme detox voor je huid!

Waarschijnlijk heb je het jaar afgesloten met veel feestjes, champagne en oliebollen. Misschien is het wel zo’n dolle boel geworden dat je zonder je make-up er af te halen zo je bed in bent gekukeld (lees hier waarom je dat eigenlijk NOOIT meer mag doen!). Hoe dan ook, niet alleen jij kunt een detox kuur wel gebruiken, ook je huid zit hier waarschijnlijk om te springen. Weinig slaap, veel make-up en een flinke scheut alcohol laten namelijk hun sporen wel na, grote kans dat je er een stuk minder fris en stralend uitziet als een paar weken geleden. Een nieuw jaar is hét moment om jezelf (en je huid dus ook) eens flink onder handen te nemen. Met dit stappenplan heb je binnen no time weer een gezonde en stralende huid.

De ultieme detox voor je huid

1. Hydrateren

Zoals elke goede detox begint de detox voor je huid ook met het drinken van veel water. Vind je alleen water te saai voor woorden? Gooi dan wat komkommer. munt of limoen in een karaf water. Staat niet alleen gezellig op tafel maar smaakt ook nog eens lekker fris! Wil je liever wat warms? Snij wat plakken van een gemberwortel en laat dit trekken in heet water. Voor de beste resultaten drink je dit rustig op.

2. Moisturize

Hydrateren doen we niet alleen van binnenuit door veel te drinken maar we brengen de vochtbalans van de huid ook weer op peil door het te verzorgen met de juiste producten. Natuurlijk smeer je braaf elke ochtend en avond je gezicht in met dag- en nachtcrème maar tijdens een detox mag je nog wel een stapje verder gaan. Investeer in een goede moisturizer die rijk is aan vitaminen, amino-zuren en mineralen en smeer dit op regelmatige basis op je beschadigde huidje.

3. Scrubben

In de decembermaand zijn we geneigd meer make-up te dragen dan normaal (want: heel. veel. leuke. feestjes). Daarnaast zijn we door alle drukte en feestjes iets minder zorgvuldig in het verwijderen van onze make-up wat er voor zorgt dat de make-up resten zich langzaam ophopen en zo je gezicht langzaam ‘verstikken’. Tijdens de detox is het verstandig om je gezicht minimaal drie keer per week zachtjes (!) te scrubben, dit laat je huid stralen en zorgt ervoor dat je huid weer doet waar het voor bedoeld is: je beschermen tegen invloeden van buitenaf.

4. Borstelen

Niet alleen de huid van je gezicht heeft het zwaar te verduren gehad, ook de rest van je lichaam verdient wat extra aandacht. Natuurlijk smeer je je huid regelmatig in met een lekkere bodylotion (toch?) maar voor een diepe verzorging doe je er goed aan om je huid zachtjes te borstelen met een speciale polishing body brush. Je start bij je tenen en werkt zo langzaam naar boven, hetzelfde doe je met je armen. Dit stimuleert het lympfestelsel, dat zorgt voor het verwijderen van giffen en helpt het lichaam om dode huidcellen af te scheiden.

5. Gezond eten

You are what you eat. Gezond eten zorgt er niet alleen voor dat je afvalt, het zal ook een positief effect hebben op je huid. Verse en biologische groenten en fruit en producten met goede vetten (zoals avocado, zalm en sardines) laten je huid weer stralen! Wil je echt die hard aan de detox? Blijf dan een maand weg van alcohol en suiker; het effect zal je verbazen!

6. Slaap

Tja, als afsluiter trappen we nog even een open deur in: wil je echt goed zorgen voor je huid, zorg dan voor voldoende nachtrust!