Dit is het ideale gewicht van je handtas

Heb jij vaak last van je rug na het dragen van je tas? Dan is de kans groot dat hij veel te zwaar is. Stop je tas voortaan maar niet meer zo vol, want er is namelijk per tas een gewicht dat je eigenlijk niet mag overschrijden om rugpijn te voorkomen, en dit zijn die gewichten volgens een expert.

Schoudertas
Of je deze tas nou schuin over je lichaam of wel over je schouder hebt hangen, het beste is als het gewicht van je tas 10% van je lichaamsgewicht is. Voor iemand van 60 kilo mag de tas dus maar 6 kilo wegen. 

Rugtas
Rugtas dragers mogen net iets meer meenemen als de dragers van een schoudertas. Namelijk het dubbele, 20% van je lichaamsgewicht dus. Zorg er wel voor dat de onderkant van de tas rond je middel hangt. Op deze manier draag je de tas naar de vorm van je lichaam.

Handtas
De handtas is de tas die de meeste vrouwen dagelijks bij zich dragen. Stop hier niet te veel in, want het ideale gewicht voor een handtas is 4,5 kilo. We know, minder meenemen is lastig, maar het is écht beter voor je rug.

Clutch
Een clutch neem je onder je arm mee en houdt je constant vast, daarom is het beste als je clutch niet zwaarder is dan 2,5 kilo. 

 
Source: vestiairecollective

READ NEXT:
Zo bespaar je geld tijdens het shoppen!
Pieces van Topshop die je NU NU NU wilt hebben
Sale favourites van Maison Scotch