Dit is het perfecte plan om je kledingkast op te ruimen

Jij denkt nu vast, de KonMari methode? Wat is dat? Nou een hele effectieve manier om jouw closet op te ruimen! Want zeg nou zelf? We hebben toch eigenlijk allemaal wel een aantal kledingstukken in onze kast liggen die we nooit meer dragen, niet leuk meer vinden of kleding waar zelfs het kaartje nog aan hangt. We begrijpen dat het moeilijk is om kleding weg te doen, en daarom vertellen we je stap voor stap hoe de KonMari methode werkt.

Stap 1
De bedoeling is om alles categorie per categorie uit je kast te halen. Start met tops. Verzamel dus al je sweaters, tank tops, shirts, truien en andere tops die je in je kast hebt. 

Stap 2
Kies eerst de items waarvan je zeker bent dat je ze wilt houden. Pak daarna de kledingstukken waarover je twijfelt op en voel er aan, word je er blij van? Draag je het nog? Is het nog functioneel? Zo nee, throw it away! 

TIP: Als je kledingstukken hebt waar de kaartjes nog aan zitten, haal daar dan een les uit. Je hebt dat kledingstuk nooit gedragen, misschien beter om zo’n kledingstuk in het vervolg niet meer te kopen. Of kijk hoe lang terug je iets hebt gekocht; 2 jaar geleden, maar het nog steeds niet gedragen? Dat ga je dan ook vast niet meer doen…

Stap 3
Zorg dat je ál je kledingstukken van de betreffende categorie gehad hebt voordat je het weer terug stopt in je kast. Als je dat gedaan hebt kun je beginnen met de volgende categorie, totdat je je hele closet gehad hebt.

TIP: Voor kleding die je in een lade bewaart: rol kledingstukken op en stop ze verticaal in de lade, zo heb je goed overzicht van al je kleding. 

Oh en kleding weggooien? Dat doen we natuurlijk niet! Verkoop het via Marktplaats, op een marktje/ in de IJhallen of geef het weg aan een goed doel/ mensen die het minder hebben. 

READ NEXT:
Dit is dus de kast van The Blonde Salad
De meest veelzijdige items in je kledingkast
Deze items heeft elke fashion girl in haar kast

Source: Bloglovin