Dit is wat foodies eten als ze geen tijd hebben

Kijk je ook weleens naar de gerechten die foodies maken met de gedachte: waar halen ze de tijd vandaan? Precies. Als wij thuiskomen van een lange dag op kantoor zijn we uitgeblust.

Voordat we op de bank gaan liggen met een glas wijn, moeten we eerst nog zorgen voor het diner. Dan toch maar even een salade halen bij SLA? Of gewoon een pizza? Vergeet Foodora, Deliveroo en Thuisbezorgd. Dit zijn de gerechten die je snel in elkaar zetten en goed smaken!

Gnocchi met tomatensaus

Benodigdheden
Kwart kopje olijfolie
Verse bladpeterselie
Verse oregano
Verse rozemarijn
Verse basilicum
Halve ui
3 teentjes knoflook
Tomaten
Gnocchi
Mozzarella ballen
Parmezaanse kaas

Aan de slag
Doe de olijfolie in de pan, voeg de kruiden toe en bak dit ongeveer vijf minuten aan. Haal de kruidentakken eruit en voeg ui en knoflook toe aan de olie. Zet het vuur wat zachter zodat de uien zachtjes koken maar niet bruin worden. Kook de uien totdat ze transparant zijn.

Plet de tomaten en voeg deze toe. Breng de saus op smaak met zout, zwarte peper en rode peper. Laat de saus 30 minuten zachtjes koken. Tot de saus dik is, blijf wel af en toe roeren. Kook ondertussen de gnocchi zoals op de verpakking staat aangegeven.

Gerookte zalmpizza met groene asperges

Benodigdheden
1 pizzabodem
500g geraspte mozzarella
120g Parmezaanse kaas
200g gerookte zalm
Kwart kopje kappertjes
30 dunne groene asperges stengels
250g mozzarella
Handje basilicum
2 eetlepels dille
1 citroen

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 250 graden. Bedek de pizzabodem met Parmezaanse kaas en de geraspte mozzarella. Verdeel een deel van de pizza met zalm en mozzarella en het andere deel met asperges. Verdeel de mozzarella over de pizza en breng op smaak met peper en zout.

Bak de pizza 12 tot 15 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi de ene helft met zalm met kappertjes, dille en het deel met de asperges met basilicum.

Knapperige zoete aardappel met avocado

Benodigdheden
2 zoete aardappelen
Koriander
Peterselie
1/2 rode ui
4 teentjes knoflook
1/2 jalapeño peper
1/2 kopje olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
1 avocado
1/2 limoen
2 verse eieren (optioneel)

Aan de slag
De chimichurri maak je als eerste,  je kan deze zelfs het beste een dag van te voren al maken. Zodat het extra lekker smaakt. Snijd de koriander, peterselie, ui, knoflook en jalapeño. Voeg ze samen in een kom en voeg olijfolie, azijn en zout toe. Dek het af en zet het even opzij (of laat het een nachtje in de koelkast staan).

Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de zoete aardappelen in een grote pan met koud, gezouten water. Breng de aardappelen aan de kook en laat ze ongeveer 15 minuten koken. Haal ze uit het water en leg de zoete aardappel op een bakplaat. Plet de aardappel een beetje met een lepel. Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie, zout en peper. Laat de zoete aardappel 20 tot 30 minuten pakken in de oven.

Mix de avocado met limoensap en een scheutje olijfolie in een kleine kom. Prak het geheel tot de avocado helemaal is gepureerd.

Haal de zoete aardappel uit de oven, bestrooi met de chimichurri en voeg een lepel van de avocado puree toe. Kook eventueel nog twee eieren, voor ernaast.

READ NEXT
Waarom je twee keer per dag zou moeten ontbijten
Dit kan je beter niet eten voor het slapengaan
Voor iedereen die gek is op eten

photo credits: The Awesome Green