Dit moet je nooit zeggen op een eerste date!

Een eerste date is altijd spannend. Vindt hij mij wel leuk? Vallen er geen ongemakkelijke stiltes? Allemaal vragen die we ons van tevoren vaak afvragen. Soms kan het wel even awkward zijn omdat je er soms zomaar wat uitflapt. Achteraf denk je dan vaak: had ik dat maar niet gezegd… Zo zijn er standaard dingen die je nooit moet zeggen op een eerste date! Hier komen ze…

‘Ik zag op Instagram dat je vorig weekend in Parijs was.’ Hiermee geef je aan dat je hem in de gaten hebt gehouden. Overkomen als een stalker is wel het laatste wat je wil…

‘Ik vraag me af waarom ik nog steeds single ben, is er iets mis met me?’ Zeg dat maar niet want dan kom je behoorlijk wanhopig over, alsof die jongen je laatste keus op aarde is.

‘Mijn ex zei dat ook altijd.’ Ben je nog niet over hem heen of juist heel erg? Dan heeft deze knul namelijk niet heel veel vertrouwen in een relatie met jou… Exen zijn echt een NO GO.’Ik heb een heel klein raar viezig teentje, wil je hem zien?’ Slik deze woorden als ze al in je hoofd opkomen het liefst zo snel mogelijk weer in.

‘Echt? Ik had nooit gedacht dat jij een fanatiek hardloper zou zijn?’ Lekker motiverend voor die jongen… Nu heeft hij het idee dat hij helemaal niet sportief overkomt.

‘Hoe heet je ook alweer?’ Dit wekt een beetje de indruk dat je elke avond een date met een knappe gast hebt. Niet heel goed voor je imago zullen we maar zeggen.

Wanneer hij een whatsappje krijgt gelijk vragen wie het was. Dit is pas de eerste date, je hoeft nog niet jaloers of bezitterig te zijn. Op die manier kom je wel zo over.

‘Je ziet er heel anders uit dan ik dacht!’ Dit kan dus nooit, maar dan ook echt nooit positief worden opgevat.

‘Het liefst draag ik een strapless jurk tijdens m’n bruiloft’. Ho, dit is pas jullie eerste afspraakje. Je date zal het er benauwd van krijgen…

‘Dus, jouw huis of het mijne?’ Relax, tongworstelen kan altijd nog.

‘Thuisbrengen? Nee mijn vader komt mij zo ophalen’, gewoon nee…

‘Ik hou van je’. Wow, that escalated quickly

READ NEXT:
Dit is wat hij onthoudt na jullie eerste date
Hier drink je de lekkerste gin tonics
10 typische vrouwendingen die mannen écht niet snappen

Source: Sex and the City