2017 was een goed jaar op het gebied van fashion. We hebben weer heel wat trends verslonden, maar er zijn er zeker nog een aantal die we lachend meenemen naar het nieuwe jaar. Aan welke trends heb jij allemaal meegedaan?

1. Kleur

Dit jaar is er heel veel kleur in onze kast terecht gekomen. We zagen vooral veel roze. Roze truien, roze shirts, zelfs roze broeken. Alles was roze. De rekken in de winkels zagen er opeens allemaal erg zoetjes uit. In de herfst was vooral rood heel populair en nu zien we steeds meer groen voor in huis.

2. Metallic en glitter

Tja, die boots van YSL waren heel spraakmakend dit jaar en krijgen voor altijd een plekje in ons hart. Wat een BOOTS. Ongelofelijk. Wij zijn er nog steeds niet helemaal van bijgekomen. Maar deze trend zet zich nog wel even voort. Veel high street labels zijn namelijk net zo verknocht op de laarzen en nemen ze mee te inspiratie in hun nieuwe collecties.

3. Checkered print

De blazers vlogen je om de oren. IEDER (high street) label nam een checkered pak op in haar collectie. En terecht. Deze blazers gaan we volgend jaar nog heel veel dragen.

4. Parels

Niet truttig, maar stoer op truien, laarsjes en jeans. Niet te veel, maar als detail. Een micro-trend die we vast nog gaan zien in het nieuwe jaar.

5. Ruffles

Als er een jurk was die voor 2017 staat, dan is het de ruffle dress van Réalisation Par. Deze werd ook volop als ‘inspiratiebron’ gebruikt door winkels als Zara en H&M.

6. Logo’s

We hebben ze in 2017 veel gezien, maar we zeggen nu vaarwel tegen logomania. Logo’s hoeven niet meer schreeuwend op je truien en op je tees te staan. Subtiel is the key, als je het ons vraagt.

7. Fur slippers

De furry slippers hebben we natuurlijk sinds de zomer al niet meer aangehad, maar wij voorspellen dat ze volgend jaar ook niet meer uit de kast komen.

8. Bell sleeves

Ze staan aan de ene kant super charmant en lekker zwierig. Maar het grote nadeel: ze zijn super onhandig. Helemaal als je uiteten gaat en als voorgerecht de soep van de dag besteld hebt. Truien met grote mouwen laten we dus liever in 2017.

9. Vinyl

Heel makkelijk draagbaar was deze trend niet. Niet omdat hij lastig te combineren is (in tegendeel), maar meer omdat het gewoon niet lekker zit. Het kraakt aan alle kanten en het is HEET. Het zal onze stoere leren broek niet vervangen maar we zullen hem volgend jaar vast nog een paar keer tegenkomen.

10. Sockboot

We zijn met een grote boog om de sockboot heen gelopen, maar eerlijk is eerlijk, het was een grote trend. Vooral onder de modemeisjes liepen ermee weg. Het is niet voor ons weggelegd en wat ons betreft blijven deze schoenen in 2017.

PHOTO CREDITS: COLLAGEVINTAGE
(Visited 1 times, 1 visits today)