Dit worden de fashion trends van 2018

Het is altijd lastig te zeggen wat nu écht helemaal hot gaat worden in het komende jaar. Er wordt van alles voorspeld en gespot maar soms is er een trend gewoon opeens. Pats, boem. Wat we wél kunnen voorspellen is dat de volgende trends in ieder geval te zien gaan zijn. Ze hangen namelijk nu al in de winkels en we hebben ze ook nog eens gespot op de catwalk.

Geel en groen

Dit jaar kwam er al veel kleur in onze kast terecht, met name rood en roze waren populair. In 2018 zullen we vooral veel geel en groen dragen. Opvallende felle kleuren, maar ook pastelkleuren worden veel gespot. Onze voorkeur gaat in dit geval uit naar de opvallende kleuren.

Corduroy

Dit stofje zien we nu al veel in de vorm van jasjes en broeken. Waarschijnlijk zal dit in de lente OVERAL te zien zijn. Dan is het corduroy jasje een goede afwisseling van je golden old denim jacket.

Polo

De polo. Je kent hem nog van de middelbare school. Kraag omhoog, witte longsleeve eronder en je was klaar. We weten zeker dat ‘ie komend jaar veel te zien gaan zijn, maar hoe hij gedragen worden? Dat is nog de vraag.

Schoudervullingen

De jurkjes en glitter blazers die nu in de winkels hangen hebben af en toe al schoudervulling en dit gaan we volgend jaar nog veel meer zien. Lekker terug naar de seventies.

Mixed print

Wat ons betreft is leopard een neutral. Daarom is deze print ook prima te combineren met andere prints zoals bijvoorbeeld een streep. Hoewel dit ooit ’tegen de regels’ was, is het nu volledig geaccepteerd. Wij kunnen het niet genoeg aanmoedigen. Never take fashion too seriously.

Satijn

Bij ZARA zien we al heel veel pumps en laarzen van satijn. Ook bij H&M zien we veel satijnen tops (met schoudervulling). Bovendien is het een heerlijke stof om in te investeren, het laat je outfit er namelijk veel duurder uitzien. Dat is nooit verkeerd, toch?