Dit zijn de grootste irritaties van jouw kapper

Een kapper heeft een lastige baan waarbij hij/zij moet voldoen aan (al) jouw eisen. Hij/zij doet er alles aan om jou op je gemak te voelen. Maar zorg jij er ook voor dat jij de ideale client bent? Er zijn namelijk een aantal dingen waarvan een kapper wil dat jij het niet meer doet. Maak jij je schuldig aan de volgende daden?

Te laat komen 
Het kan de beste overkomen, maar bel even van te voren dat je later komt. En verwacht niet dat je first thing wordt geholpen zodra je binnenwandelt. Naar alle waarschijnlijkheid wordt degene die WEL op tijd was eerder geholpen.

Je benen over elkaar slaan
Hierdoor zit je niet recht en wordt je kapsel oneven geknipt.

Bewegen
Je doet het waarschijnlijk veel vaker dan je denkt, wanneer je een bladzijde van je magazine omslaat of te druk bezig bent met wat er om je heen gebeurd. Hierdoor duurt het knippen aanzienlijk langer omdat de kapper jouw haren opnieuw vast moet pakken.

Onrealistische voorbeelden
Vaak kom je met prachtige foto’s van Beyonce’s latest hair do of een perfecte blow dry van Blake Lively. Sorry, maar met jouw donkerbruine dunne haren gaan we dit niet voor elkaar krijgen. En vergeet nooit dat zij meerdere stylistes hebben die uren aan dat kapsel hebben gewerkt, ga jij iedere ochtend je haren in model föhnen? Dacht het niet.

Onduidelijk zijn over wat je wilt
Neem dus een foto mee van kapsels die enigszins op jouw haartype aansluiten en kies voor een kapsel wat goed past bij jouw levensstijl. Maar ben vooral duidelijk in wat je wilt, als je hebt besloten dat je een pony wil laten knippen, ben daar dan honderd procent zeker van. Ga hier niet nog eens over nadenken als je eenmaal in de stoel zit bij de kapper.

Je squad meenemen
Hartstikke leuk als jij samen met je vriendin je haar laat knippen, maar laat de rest van je squad lekker thuis. De kappers hebben het vaak al druk genoeg en hebben geen tijd én geen plaats voor jouw vriendinnen.

 

READ NEXT:
THE CHAIR: Belangrijke haarvragen, nu beantwoord!
THE CHAIR: Festival haar maak je zo
4 last minute haarstijlen voor het stappen

Photo credit: cherubina